VUČIĆ ČESTITAO MERKELOVOJ REIZBOR NA KANCELARSKO MESTO: Pozvao je da poseti Srbiju i rekao da može da se osloni na nas
Foto: EPA

čestitka

VUČIĆ ČESTITAO MERKELOVOJ REIZBOR NA KANCELARSKO MESTO: Pozvao je da poseti Srbiju i rekao da može da se osloni na nas

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Angeli Merkel na ponovnom izboru za kancelara SR Nemačke, uz najbolje želje da i dalje odlučno vodi zemlju čvrsto utemeljenim putevima uspeha, na dobrobit svih njenih građana.

Uz srdačne čestitke, predsednik Vučić je poručio da je uveren da će Merkelova svojom marljivošću i posvećenošću, ali i jasnom vizijom i jakom voljom, doći do mudrih rešenja za beskompromisno suočavanje Evropske unije sa postojećim izazovima, kao što je, pokrenuvši "Berlinski proces", našla način za jačanje saradnje na Zapadnom Balkanu i, time, stabilnosti regiona.

"Srbija je iskren i pouzdan prijatelj i partner Nemačke i možete se osloniti na naše svesrdno zalaganje u ostvarivanju zajedničkih planova i projekata. Veoma sam zahvalan što imam čast da sarađujem sa Vama, jer su Vaši saveti, kao nekog ko tako dugo i uspešno vodi najsnažniju evropsku zemlju, više nego dragoceni", navodi se u četitki Merkelovovoj i dodaje: "Dozvolite mi da izrazim nadu da ćete nam ponovo ukazati poverenje i posetiti Srbiju i u novom kancelarskom mandatu".

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto ilustracija EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track