SAMARDŽIĆ (DPS): Povući potpis sa Briselskog sporazuma
Foto: Beta/Miloš Miškov

Državotorni pokret Srbije

SAMARDŽIĆ (DPS): Povući potpis sa Briselskog sporazuma

Politika -

BEOGRAD - Državotorni pokret Srbije na čijem je čelu nekadašnji ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić, pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da povuče potpis sa Briselskog sporazuma, vrati srpske institucije na Kosovo i dijalog sa zapadnim silama nastavi u skladu sa Rezolucijom 1244.

"U slučaju daljeg nastavka bespogovornog puta Srbije u EU, građanima Srbije sa Kosova i Metohije ostaje samo nada da neće biti proterani sa svojih vekovnih ognjišta i da njihovi životi neće biti zalog EU budućnosti Srbije", navela je ta vanparlamentarna stranka povodom hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Djurića.

Pokret je dodao da su posle potpisivanja Briselskog sporazuma sadašnji čelnici Srbije izjavili da su dobili usmene garancije NATO-a da specijalnim jedinicama ROSU neće dozvoliti ulazak na sever Kosova.

"Koliko te garancije NATO i zapadnih sila vrede, videli smo tokom jučerašnjeg dana, kada su vozila Euleksa sprovodila kolonu ROSU na Jarinje i prilikom otmice Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici", naveo je pokret.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Miloš Miškov)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Sprema se veliki huliganski pir. Pripreme uveliko traju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track