Zorana Mihajlović: Baš me briga za mlađanog Đuku!
Foto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić

Potpredsednica Vlade o zahtevu kolege da bude smenjena

Zorana Mihajlović: Baš me briga za mlađanog Đuku!

Politika -

Đukanović kazao da neće biti poslanik ako ona „preživi“ rekonstrukciju, ministarka uzvraća da ima pametnija posla

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ne strahuje da bi mogla biti smenjena tokom najavljene rekonstrukcije Vlade. Ona ne mari ni za komentare pojedinih partijskih kolega iz SNS da baš ona ne treba da ostane na ministarskom mestu.

- Imam važnija i pametnija posla nego da komentarišem šta taj mladi čovek kaže - kazala je za Kurir Mihajlovićeva komentarišući izjavu Vladimira Đukanovića da on više neće biti poslanik ako ona „preživi“ rekonstrukciju.

Đukanović je, podsetimo, kazao da ostaje član SNS, ali da ne može da podrži Vladu u kojoj je Mihajlovićeva ministarka, jer smatra da ona „nije timski igrač“ i da je svojim radom unosila „najgoru moguću disharmoniju u Vladu“.

- Ja zaista ne znam da li još neko od poslanika SNS ne želi da podrži Vladu s Mihajlović u njoj, kažem isključivo svoj stav, nemam nameru da utičem ni na koga drugog. Nisam nikad ni sa kim razgovarao o tome, ali ostajem pri tome - podnosim ostavku ako ona i posle rekonstrukcije bude u Vladi Srbije - izjavio je Đukanović i dodao da o rekonstrukciji Vlade treba da odluči premijerka Ana Brnabić, uz konsultacije s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Osim Đukanovića, i premijerka Brnabić je nedavno ocenila da među članovima Vlade ima previše sujetnih ministara koji soliraju i rade na samopromociji. Kako je rekla, njen prvi i osnovni kriterijum prilikom rekonstrukcije je da ima timske igrače koji sve podređuju timu. Inače, poslednja dešavanja na Kosovu stavila su u drugi plan temu o smenama ministara. Najavljivano je da bi razgovor Brnabićeve i Vučića mogao biti ove nedelje.

Kurir je pisao da bi Brnabićkin kabinet mogao biti osvežen s najmanje četiri nova ministra - aktuelni gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić bi mogli da preuzmu resore privrede i infrastrukture (bili bi odvojeni), za Ministarstvo kulture viđena je Maja Gojković, a fotelja se „drma“ i ministru sporta Vanji Udovičiću.

Kurir / B. B.

Foto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) PRIŠTINA PRETI NOVIM HAPŠENJIMA SRBA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track