OLEKSANDR ALEKSANDROVIČ: Ukrajina u slučaju nasilja u Kosovskoj Mitrovici potpuno podržava Srbiju
Foto: Kurir

Priština potpuno neodgovorna

OLEKSANDR ALEKSANDROVIČ: Ukrajina u slučaju nasilja u Kosovskoj Mitrovici potpuno podržava Srbiju

Politika -

BEOGRAD - Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandr Aleksandrovič izjavio je danas da se prištinska vlada u slučaju hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Djurića u Kosovskoj Mitrovici, pokazala kao "potpuno neodgovorna", a njena reakcija "neadekvatna".

"Ukrajina potpuno podržava Srbiju u ovom slučaju", rekao je ambasador Aleksandrovič za N1.

On je ukazao da Ukrajina nije priznala nezavisnost Kosova i da podržava Briselski sporazum i dijalog između Beograda i Prištine.

"Bio sam na susretu sa (šefom diplomatije) Ivicom Dačićem i ostalim ambasadorima i mogu da kažem da je kosovska vlada bila potpuno neodgovorna, a njena reakcija neadekvatna", rekao je Aleksandrovič za televiziju N1.

On je naglasio da slične situacije nikako ne bi smele da se dešavaju u budućnosti.

foto: Dragana Udovičić

Aleksandrovič je, takođe, rekao da je saradnja Kijeva i Beograda u pogledu sprečavanja odlaska srpskih plaćenika u Ukrajinu dobra i da je postignut napredak u rešavanju tog pitanja.

"Imamo dobar napredak, ovaj problem plaćenika još postoji, kao i putovanja pojedinih srpskih političara na Krim, ali vidim da postoji dobra saradnja i želja srpske vlade da ovo pitanje zajednički rešimo", rekao je ambasador.

Prema njegovim rečima, trenutno se u Ukrajini nalazi oko 370 plaćenika iz Srbije.

Ambasador Aleksandrovič je rekao i da je privredna i kulturna saradnja Ukrajine i Srbije dobra, i da su te veze "šire i jače od pojedinačnih problematičnih slučajeva".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track