ISPRAVKA Upozorenje o terorizmu zbog verskih praznika nije povezano sa hapšenjem Marka Đurića
Foto: Aleksandar Jovanović

ISPRAVKA Upozorenje o terorizmu zbog verskih praznika nije povezano sa hapšenjem Marka Đurića

Politika -

Prenoseći upozorenje ambasade SAD Kurir je u jednom delu teksta povezao ovo sa hapšenjem direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, ali Fake news tragač u svojoj analizi navodi da se radi o uobičajenim upozorenjima svojim državljanima, i da je dovođenje u vezu sa hapšenjem Đurića bilo neosnovano.

Izvinjavamo se čitaocima na ovoj grešci.

PRIŠTINA - Američka ambasada na Kosovu upozorila je svoje državljane na povećani rizik od terorističkih napada na Kosovu, posebno za vreme uskršnjih praznika.

Kako se navodi na sajtu američke ambasade u Prištini, američki državljani bi trebalo da budu oprezni tokom događaja vezanih za proslave pravoslavnog i katoličkog Uskrsa.

Ambasada je u upozorenju naglasila da ekstremisti nastavljaju da se fokusiraju na turističke lokacije, tržne centre, barove, verske objekte i druge "lake" mete, zbog čega je posebno važan oprez na navedenim mestima.

Američkim državljanima koji dolaze na Kosovo, ili se već nalaze tamo savetuje se da se ne ističu u javnosti i da ne privlače pažnju na sebe kao Amerikanci, da promene vreme i rutu kretanja da ne bi bili predvidiva meta za kriminalce i teroriste, i da kada se nalaze na javnom mestu obrate pažnju na okruženje, pre svega na izlaze u slučaju opasnosti i službe bezbednosti.

Osim toga, savetuje im se da izbegavaju javna okupljanja i demonstracije, a da ukoliko se slučajno zadese na njima odmah napuste tu oblast.

Savetuje im se i da budu oprezni na lokacijama gde ima dosta turista, da prate lokalne medije, radijske i televizijske vesti i instrukcije Ambasade SAD ili najbližeg konzulata.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Aleksandar Jovanović, ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 5 DOKAZA DA JE ROSU OBIČNA NAORUŽANA BANDA A NE OZBILJNA SPECIJALNA JEDINICA: Evo ključnih grešaka koje su napravili prilikom hapšenja Đurića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track