RADENKOVIĆ: Dijalog nema alternative!
Foto: Marina Lopičić

RADENKOVIĆ: Dijalog nema alternative!

Politika -

Ništa više neće biti isto na relaciji Beograd-Priština, ali dijalog nema alternative.

“Ne možemo se baš tako lako opustiti, sedeti i gledati šta se dešava. Dobro je što postoji komunikacija, nije dobro što se dešavaju ovakve stvari, ali najvažnije je sačuvati srpski narod na KiM”, kaze poslanik SPS i član Predsedništva Socijalističke partije Srbije Dejan Radenković.

Tenzije na Kosmetu ne prestaju. Najnovije akcije takozvanih kosovskih specijalaca pod palicom prištinskih vlasti posledica su velike nervoze i pritiska zapadnih zemalja, ocenjuje novinar Milivoje Mihajlović.

“Čini mi se da je ovaj događaj direktna posledica velikog pritiska iz EU i SAD na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se što pre donese rešenje za Kosovo i da se što pre usvoji taj famozni pravno-obavezujući dokument koji bi potpisale obe strane i da se obezbedi priznanje nezavisnog Kosova”, kaže Mihajlović. Priština je željela da pošalje jasnu poruku i neki plan za ovakve događaje je ipak postojao, ističe vojni analitičar Aleksandar Radić.

,,Njihovi naslovi su bili vrlo interesantni poput 'država je uhapsila Đurića'. Njima je u ovom trenutku potrebno da imaju efikasan državni aparat. Negde između te ideje političke ujdurme koja se odvijala pred našim očima i pozadine nalazi se čudan spoj”.

Suština problema je rešenje kosovskog čvora, koji je ključ bezbednosti na Balkanu, istakli su sagovornici emisije “Izazovi” BN televizije.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) CECI KITIĆ OTIMAJU STAN!? Evo zbog čega će najbolja srpska rukometašica svih vremena morati sa decom na ulicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track