ZAVRŠENA RASPRAVA U SKUPŠTINI, POSLANIKU DS DVE OPOMENE: Raspravljano o izborima, ucenama, pretnjama...
Foto: Zorana Jevtić

zasedanje

ZAVRŠENA RASPRAVA U SKUPŠTINI, POSLANIKU DS DVE OPOMENE: Raspravljano o izborima, ucenama, pretnjama...

Politika -

Poslanici Skupštine Srbije završili su raspravu o amandmanima na Predlog zakona o nacionalnom okviru kvalifikacija, posle čega su prešli na raspravu u pojedinostima na ostale zakonske predloge koji su na dnevnom redu.

Poslanici SNS, koji su podneli 380 amandmana na Predlog zakona o nacionalnom okviru kvalifikacija su potrošili vreme za raspravu, a o ostalim predlozima će govoriti pojedini poslanici opozicije kojima je ostalo još po nekoliko minuta za to.

Reklamirajući povrede Poslovnika, pojedini poslanici su polemisali o izborima, navodnim kidnapovanjima, ucenama i pretnjama, što je zamenik šefa poslanika SNS Vladimir Orlić ocenio kao kampanju za unutarstranačke izbore, aludirajući na Demokratsku stranku i Dosta je bilo.

Poslaniku DS Radoslavu Milojičiću su u popodnevnom delu sednice izrečene dve opomene.

Radoslav Milojičić
Radoslav Milojičićfoto: Stefan Jokić

On je tvrdio da su naprednjaci ucenjivali i potkupljivali građane pred različite lokalne izbore, te da su u pojedinim mestima odbornici kidnapovani i brutalno pretučeni.

Odbacujući takve navode, predsedavajući Veroljub Arsić je konstatovao da Milojičiću recimo u Kostolcu, gde su se i sreli, nije "falila dlake sa glave".

"Tačno je da se meni ništa nije desilo u Kostolcu, kao ni u Kovinu, Mionici, Smederevskoj Palanci. Još bi vam falilo da maltretirate i poslanike. Nisam ja toliko hrisčhanin da okrenem i drugi obraz, vi to i znate...", prokomentarisao je Milojičić.

Poslanik SPS Neđo Jovanović rekao je Arsiću da krši Poslovnik o radu i da Milojiciću dozvoljava da priča van teme.

"Ja sam rizikujući da mi budu izbušene gume na automobilu izrekao Milojičiću dve opomene, ostalo je oduzmanje reči i iskljucenje", rekao je Arsić.

Za reč se javio i Orlić koji je konstatovao da bi, po najnovijem istraživanju, cenzus, ukoliko bi se sada održali parlamentarni izbori, prešli samo SNS i SPS, a da bi drugi skupštinu mogli da gledaju od kuće, eventualno da sa propusnicom svrate u skupštinski restoran.

Šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović je tokom rasprave o amandmanima na Predlog zakona o udžbenicima, ponovo govorio o besplatnim udžbenicima.

Marijan Rističević sa liste SNS mu je odgovorio da bi on rado podržao njegov predlog, ali da treba biti ozbiljan, te da treba da se troši ono što se zaradi, a ne što se opljačka.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track