(VIDEO) SKANDAL U SKUPŠTINI: Gojkovićeva isterala Đurišića nakon svađe, deo opozicije napustio sednicu u znak solidarnosti
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

dešavanja u parlamentu

(VIDEO) SKANDAL U SKUPŠTINI: Gojkovićeva isterala Đurišića nakon svađe, deo opozicije napustio sednicu u znak solidarnosti

Politika -

Poslanici dela opozicije napustili su današnje zasedanje u znak solidarnosti sa poslanikom SDS Markom Đurišićem, kome je danas predsednica parlamenta Maja Gojković izrekla meru udaljenja sa sednice.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare poslanici DS, SDS, Nove stranke, kao i oni iz kluba samostalnih poslanika, Narode stranke, Pokreta za spas Srbije poručili su da će se sutra vratiti u parlament i nastaviti borbu.

Đurišić je, objašnjavajući kako je dobio četiri opomene i meru udaljenja sa sednice, rekao da je on jednostavno izrazio sumnju u kvorum i tražio da se to utvrdi.

"Danas je na sednici skupštine na jedan novi nivo podignuto urušavanje parlamenta. Ja sam tražio da se utvrdi kvorum, onako kako sam to mogao, sa svog mesta...kažnjen sam sa 50 odsto od plate i udaljen na 20 dana", rekao je Đurišić.

Kako je rekao, očigledno je da vlast ne može ni malo kiritke da istrpi, te dodao da je uveren da će svi poslanici koji budu kritički govorili doživeti istu sudbinu.

Šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić rekao je novinarima da je Đurišić dobio "nepravednu kaznu" i podsetio da on iz sednice u sednicu traži razrešenje predsednice parlamenta Maje Gojković.

Lider Nove stranke Zoran Živković rekao je da je Đurišić tražio da se utvrdi kvorum kada je bilo očigledno da ga nema, te da je sednica koja je u toku, zbog toga nelegalna.

"Mi ćemo danas da izađemo napolje i pozivamo sve gledaoce RTS da odgledaju do kraja i da vide na šta lici monolog primitivnih i nedostojnih i kako izgleda parlament bez kritičke opozicije", rekao je Živković novinarima.

On je poručio da će se poslanici sutra vratiti kako bi pokazali da imaju hrabrosti da nastave bitku.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Nenad Orević)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI : Evo šta su čuli očevici pada aviona kod Kovačice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track