ZORAN ŽIVKOVIĆ: Nužno objedinjavanje opozicije u savez stranaka
Foto: Zorana Jevtić

na okup

ZORAN ŽIVKOVIĆ: Nužno objedinjavanje opozicije u savez stranaka

Politika -

JAGODINA - Nužno je objedinjavanjenje normalne, zdrave demokratske opozicije u Srbiji u nešto više od koalicije što bi mogli da zovemo savezom stranaka, izjavio je u Jagodini predsednik Nove stranke Zoran Živković.

Ako bude postavljeno na zdrave temelje, ako bude osmišljeno i dobronamerno objedinjavanje opozicije apsolutno neophodno, ekao je Živković.

"Sa druge strane su se uvezali i napravili čvrstu koaliciju primitivizam, korupcija i kriminal. Moramo da damo pravi odgovor, a to je široka demokratska koalicije, odnosno nešto više od toga što bi mogli da zovemo savezom stranaka", rekao je Živković na otvaranju prostorija Nove stranke u Jagodini.

foto: Fonet Nenad Đorđević

On je dodao da posle beogradskih izbora Dragan Đilas ima najveće pravo da predlaže takvu inicijativu. "Pojavila se inicijativa Đilasa, ali još uvek najveći broj stranaka nije dobio ni direktno obaveštenje o tome, niti direktan poziv za razgovor.

Potpuno je logigčno da Đilas bude u vrhu te koalicije. Kada se formiraju veliki savezi, onda tu postoji uže rukovodstvo koje to afirmiše i radi. Treba afirmisati ljude kao kandidate za razne funkcije", istakao je Živković.

On je konstatovao da će parlemantarni izbori biti raspisani pre 2020. godine i da opozicija mora uvek da bude spremna za izbore, kao i da ih inicira, te da spremnost zavisi od ,,aktivizma i malo hrabrosti".

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track