Najnovije vesti

AFERA POVLEN DRMA SRBIJU Nicović: Dušan Mihajlović naredio da ubiju Šiptara i Kuma!
Foto: Privatna Arhiva, Dušan Milenković

Bivši šef mup o Članu Đinđićeve vlade

AFERA POVLEN DRMA SRBIJU Nicović: Dušan Mihajlović naredio da ubiju Šiptara i Kuma!

Politika

„Zemunci“ su prilikom bekstva 2003. sa sobom poneli milione, koje im je tadašnja vlast kasnije uzela, a onda su likvidirani po nalogu Mihajlovića, Batića i drugih, tvrdi Marko Nicović
 

Dušan Mihajlović, ministar policije u vladi Zorana Đinđića, naredio je 2003. da se u Meljaku brutalno ubiju vođe „zemunskog klana“ Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, otkriva Kurir u nastavku afere „Povlen“, koja danima drma Srbiju!

To, naime, tvrdi bivši načelnik beogradske policije Marko Nicović, koji objašnjava da je Mihajlović bio među nekoliko ljudi iz vrha tadašnje vlasti koji su naredili likvidaciju Šiptara i Kuma. Ističe i da je „zemuncima“ prethodno oduzeto više miliona evra koje su posedovali.

foto: Dado Đilas

Pregovori pre hapšenja

- Te vođe „zemunskog klana“ su ponele velike pare sa sobom u Meljak. Posle je Dejan Milenković Bagzi (pobegao specijalcima prilikom akcije hapšenja u Meljaku, prim. nov.) išao i da pregovara s vlašću da „otkupe glave“. Međutim, oni su prevareni. Vlast im je uzela i keš i likvidirala Spasojevića i Lukovića. A to je mogao da naredi samo vrh vlasti. Država je tada bila u vanrednom stanju, tako da su to mogli da narede ministri policije i pravde Dušan Mihajlović i Vladan Batić, zatim šef BIA, a o mnogo čemu je odlučivao i Čedomir Jovanović - kaže Nicović.

Lider SRS Vojislav Šešelj kaže da se Mihajlović povukao iz javnosti baš zbog učestvovanja u ubistvu Šiptara i Kuma.

- Povukao se zato što se uplašio da ga neko ne ubije. On je jedan od glavnih nalogodavaca da se streljaju Spasojević i Luković nakon što su uhapšeni, saslušani i pretučeni prilikom saslušanja. Akcija hapšenja u Meljaku bila je samo predstava za javnost - kaže Šešelj.

Mihajlović i dalje ćuti

Inače, Spasojević i Luković su, nakon organizovanja Đinđićevog ubistva i učešća u njemu, danima bili u bekstvu, a ubijeni su u Meljaku 27. marta 2003. tokom pokušaja bekstva i obračuna s policijom.

Mihajlović juče nije odgovarao na pitanja ovim povodom. On, podsetimo, izbegava da se oglasi povodom otkrića da na Povlenu poseduje, kako tvrdi Šešelj, vilu s bazenom koja vredi 1,5 miliona evra, kao i da je, dok je bio na vlasti, šurovao sa stranim špijunima, radeći tako protiv interesa Srbije!

Kurir / E. K.

Foto: Dušan Milenković, Dado Đilas, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ŠTA SE UBIJENI NARKO-DILER LUKA RADULOVIĆ pre mesec dana nagodio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal?!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...