ĐILAS: Ne želim da komentarišem odluku Jankovićevog PSG
Foto: Dado Đilas

Posle sastanka predstavnika opozicije

ĐILAS: Ne želim da komentarišem odluku Jankovićevog PSG

Politika -

BEOGRAD - Kandidat liste "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas nije danas hteo da komentariše odluku Pokreta slobodnih građana (PSG) da odbije njegov predlog o formiranju opozicionog Saveza za Srbiju.

Đilas je kratko rekao da ne želi da komentariše odluke Predsedništva Pokreta.

U utorak je održan sastanak predstavnika opozcije na kojem su Đilas, predsednici Narodne stranke Vuk Jeremić, Pokreta za preokret Janko Veselinović, PSG Saša Janković, Levice Srbije Borko Stefanović i sindikata Sloga Željko Veselinović razgovarali o budućoj saradnji.

Predsedništvo PSG saopštilo je kasno sinoć da je jednoglasno zaključilo da nije prihvatljiv Đilasov predlog za stvaranje "Saveza za Srbiju".

Jeremić je danas povodom stava Pokreta slobodnih gradjana, rekao da je potrebno "ohladiti glavu i smiriti strasti" i da je neophodno pronaći format zajedničkog delovanja prave opozicije, a Borko Stefanović da mu je žao što je Pokret Saše Jankovića odlučio da ne ide u Savez za Srbiju.

PSG je u saopštenju naveo i da je spreman da saradjuje sa svim demokratski opredeljenim organizacijama i pojedincima u aktivnostima kojima se rešavaju problemi gradjana Srbije.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track