OVAKVU JAVNU NABAVKU DOSAD NISTE VIDELI: Čelnik Žitorađe dao za kafanu MILION DINARA!
Foto: Printscreen www.sns.org.rs

PRAVI CIRKUS

OVAKVU JAVNU NABAVKU DOSAD NISTE VIDELI: Čelnik Žitorađe dao za kafanu MILION DINARA!

Politika -

Tender za "usluge restorana za potrebe predsednika opštine" raspisan početkom marta, a krajem meseca potpisani i ugovori s restoranima u tom mestu, ali i u Nišu i Beogradu

Predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević za potrebe svog stomaka zakupio je gotovo ceo restoran, a kako bi svakodnevno na raspolaganju imao meni s raznoraznim specijalitetima, on je raspisao javnu nabavku čija je vrednost procenjena na čak milion dinara!

foto: Printscreen www.sns.org.rs

Reč je o javnoj nabavci male vrednosti - Usluge restorana za potrebe predsednika opštine Žitorađa, koja je objavljena na sajtu ove lokalne samouprave, a koja je oblikovana u tri partije: ugostiteljske usluge - restoran u Žitorađi, ugostiteljske usluge - restoran u Nišu i ugostiteljske usluge - restoran u Beogradu.

Uvidom u odluku o dodeli ugovora, koja je objavljena na sajtu ove opštine, a u čijem se obrazloženju navodi da je predsednik opštine Žitorađa "dana 2. 3. 2018. doneo odluku o pokretanju postupka javne nabavke male vrednosti usluga - Ugostiteljske usluge za potrebe predsednika opštine Žitorađa", procenjena vrednost javne nabavke iznosila je 1.000.000 dinara (bez PDV). Ponuđač SUR "Lazar-2" iz Žitorađe, koji je ponudio cenu od 10.350 dinara po meniju, dao je najpovoljniju i konačnu cenu. - Vrednost ugovora po meniju je 10.350 dinara, to je i konačna cena jer ponuđač nije u sistemu PDV - navodi se u odluci o dodeli ugovora koju je potpisao Stanojević.

Kako je navedeno, u partiji 1, koja se odnosi na ugostiteljske usluge restorana u Žitorađi, ponuđač se obavezuje da kapacitet njegovog ugostiteljskog objekta ima 70 sedećih mesta, da kuhinja bude internacionalna, da su ambijent i ponuda hrane prilagođeni najrazličitijim ukusima i da je obezbeđen parking prostor.

Ono što je zanimljivo jeste da je meni za ručavanje komplet sastavljen - od hladnog predjela, toplog predjela, supa i čorba, glavnog jela, sireva, salata pa do deserta i karte pića, a nisu izostale ni jedinice mere kojima je precizno naznačeno koliko koja porcija treba da iznosi grama.

Stanojević je u razgovoru za Kurir rekao da se ugostiteljske usluge odnose na period od godinu dana, za 2018. godinu. - To su troškovi reprezentacije. Državna revizorska institucija je dala mišljenje da smo u obavezi da sprovodimo javnu nabavku za ugostiteljske usluge. A sad ko se javio na tom konkursu, to rade službe za javne nabavke. Sve smo radili po zakonu i šta je revizija naložila. Nabavke su rađene za sve, i za predsednika Skupštine, za načelnika uprave. U budžetu je navedeno da moramo da za svakog funkcionera posebno raspisujemo nabavku - kaže Stanojević.

(Kurir.rs/S. Đurić - B. Roganović/Foto: Printscreen SNS.org.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track