MIHAJLOVIĆEVA SA AMBASADOROM BILGIČEM: Važna poseta predsednika Vučića Turskoj
Foto: Ministarstvo Građevinarstva Saobraćaja I Infrastrukture

razgovarali o daljoj saradnji

MIHAJLOVIĆEVA SA AMBASADOROM BILGIČEM: Važna poseta predsednika Vučića Turskoj

Politika -

BEOGRAD - U susret predstojećoj poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Turskoj, potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, sastala se danas s ambasadorom Turske u Srbiji Tanžuom Bilgičem, s kojim je razgovarala o saradnji dve zemlje u oblasti saobraćaja i infrastrukture.

"Srbija i Turska imaju izuzetno dobre i stabilne bilateralne odnose, o čemu svedoče i česti susreti zvaničnika dve zeml?e. Predstojeća poseta predsednika Srbije, u čijoj sam delegaciji, izuzetno je važna za nas jer ćemo, između ostalog, razgovarati o važnim projektima kao što je izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo", rekla je Mihajlovićeva, saopšteno je iz kabineta ministarke Mihajlović.

Potpredsednica vlade izrazila je zadovoljstvo jer je planirano potpisivanje dva memoranduma o razumevanju, jednog između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstva saobraćaja, pomorskih poslova i komunikacija Turske, i drugog sa turskom kompanijom "Tašjapi", radi daljeg unapređenja putne infrastrukture u Srbiji.

"Naša namera je da dalje razvijamo saradnju kroz programe i projekte u oblasti drumskog, železničkog, vodnog i avio saobraćaja, ali i kroz razmenu iskustava eksperata dve zemlje u oblasti transporta", istakla je Mihajlovićeva.

Na sastanku je bilo reči i o saradnji dve avio-kompanije - "Er Srbije" i "Turkiš erlajnsa". Sagovornici su se složili da je potrebno da dve kompanije intenziviraju saradnju zarad obostrane koristi, s posebnim osvrtom na pregovore u vezi sa sporazumom o "podeli koda", stoji u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track