NICOVIĆ ZA KURIR POSLE ULEMEKOVE PONUDE: Legija hoće efekat u javnosti
Foto: Dado Đilas

Marko Nicović o Ulemekovoj poruci

NICOVIĆ ZA KURIR POSLE ULEMEKOVE PONUDE: Legija hoće efekat u javnosti

Politika -

Milorad Ulemek Legija, bivši komandant JSO, koji služi zatvorske kazne od po 40 godina za više krivičnih dela, nudi se nadležnima za svedoka-saradnika, kaže Marko Nicović, advokat i bivši šef beogradske policije.

On navodi u razgovoru za Kurir da Ulemekovu poruku sa završnih reči na suđenju za pobunu JSO - da niko ne sprečava istražne organe da reše političku pozadinu ubistva premijera Zorana Đinđića, tumači kao njegovo nuđenje državi da "pomogne" ukoliko bi hteli time da se bave.

foto: Profimedia

- Legija se nudi za svedoka-saradnika. On ne može da dobije manju zatvorsku kaznu, mislim da i ne ide na to, već bi verovatno trgovao za bolji tretman u zatvoru. Verovatno mu je ideja da mu se omoguće posete ili bolja hrana - kaže Nicović i dodaje:

- Legiji nema izlaska iz zatvora i on to dobro zna. On ovakve stvari priča i da bi izazvao efekat u javnosti. Nicović kaže da je, prema njegovom mišljenju, u ubistvu premijera učestvovao i strani faktor, a pitanje je koliko Ulemek nešto zna o tome, jer je, dodaje, on "fizikalac i teško da može mentalno da dobaci dotle".

(Kurir.rs/E. K./Foto:Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track