OTVOREN CENTAR ZA SRPSKI JEZIK U BAKUU: Predsedniku Vučiću uručen počasni doktorat, studentima poručio da im znanje niko ne može oduzeti
Foto: PrintScreen

studenti ga pozdravili ovacijama

OTVOREN CENTAR ZA SRPSKI JEZIK U BAKUU: Predsedniku Vučiću uručen počasni doktorat, studentima poručio da im znanje niko ne može oduzeti

Politika -

BAKU- U Bakuu je danas otvoren Centar za srpski jezik i kulturu na Azerbejdžanskom univerzitetu za jezike, a predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću je uručen počasni doktorat.

Vučića je dočekao dekan univerziteta Kamal Abdulaje. Predsednik je zatim prošao kroz špalir studenata koji su ga pozdravili ovacijama.

"Vučić je istaknuti lider na svetskoj sceni i nadam se da će srpski predsednik zauvek zapamtiti posetu našem Univerzitetu, te mu dodeljujemo titulu počasnog doktora Azerbejdžanskog Univerziteta", poručio je dekan, nakon čega je predsedniku Srbije uručen doktorat.

Predsednik se zahvalio na časti koja je Srbiji ukazana, a onda se obratio studentima rečima:

"Dragi studenti, najvažnija stvar za sve nas treba da bude da učimo što više. Znanje vam niko nikada ne može oduzeti, sve ostalo se može dobiti i izgubiti", poručio im je predsednik Srbije i nastavio:

"Želim vam sve najbolje, nadam se boljoj budućnosti za ceo region i ceo svet. Nadam se da ćemo vas ugostiti u Beogradu uskoro".

Vučić je naglasio da će zajedno sa azerbejdžanskim predsednikom raditi na unapređenju saradnje.

"Dok sam studirao trudio sam se da se fokusiram na učenje, uprkos velikim demonstracijama koje su pratile moje studiranje. Dok su drugi protestovali, ja sam učio i davao ispite. Bio sam jedini koji se pojavio na polaganju na dan protesta. Nema ništa važnije od učenja", poručio je Vučić studentima.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track