POSLANICI ZAVRŠILI ZA DANAS: U Skupštini raspravljali o amandmanima na više zakona, sutra nastavak
Foto: Marina Lopičić

PODNETO 619 AMANDMANA

POSLANICI ZAVRŠILI ZA DANAS: U Skupštini raspravljali o amandmanima na više zakona, sutra nastavak

Politika -

BEOGRAD - Skupština Srbije završila je danas pretres amandmana na više predloženih zakona, među kojima je leks specijalis u vezi sa izgradnjom stanova po subvencionisam cenama za pripadnike snaga bezbednosti, a rad će nastaviti sutra.

Očekuje se da poslanici sutra glasaju o predloženim zakonima, kao i da se prethodno dnevni red proširi tačkom koja se odnosi na izbor članova Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje ljudi i zivotnu okolinu.

Na dnevnom redu su i predlozi zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, o putevima, o železnici, kao i o bezbednosti u železničkom saobraćaju.

Pored toga, pred poslanicima je i izjašnajavnje o predlozima zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, kao i izmene zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju.

Na dnevnom redu su i predlozi zakona o interoperabilnosti železničkog sistema, centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, te izmene i dopune zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti.

Među predloženim rešenjima su i izmene Zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track