VUČIĆ DANAS U FRANCUSKOJ: O Zapadnom Balkanu i takmičenju velikih sila na panelu zajedno sa Edijem Ramom
Foto: Predsedništvo Srbije

godišnji sastanak Evropskog saveta za međunarodne odnose

VUČIĆ DANAS U FRANCUSKOJ: O Zapadnom Balkanu i takmičenju velikih sila na panelu zajedno sa Edijem Ramom

Politika -
1 / 6 Foto: Predsedništvo Srbije

PARIZ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je na godišnjem sastanku Evropskog saveta za međunarodne odnose (ECFR) u Parizu, u okviru kojeg je održan panel na temu Zapadni Balkan: Evropska unija i takmičenje velikih sila.

Na panelu su, pored srpskog predsednika, učestvovali i albanski premijer Edi Rama, ministarka odbrane i potpredsednica vlade Makedonije Radmila Šekerinska i Majkl Rot, državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemačke.

foto: Predsedništvo Srbije

ECFR održava godišnji sastanak, 28. i 29. maja, a u fokusu ovogodišnjeg skupa je pitanje kako odbraniti Evropu u "novom svetskom metežu", pri čemu govornici na visokom nivou iz Evrope i sa šireg područja imaju priliku da kreativno i praktično sagledaju dugoročne izglede Evrope i njenu ulogu u svetu, navedeno je na sajtu ECFR.

ECFR je, inače, međunarodni istraživački institut koji sprovodi nezavisna istraživanja o evropskoj spoljnoj i bezbednosnoj politici.

Uz to, ECFR omogućava sastanke na kojima donosioci odluka, aktivisti i osobe od uticaja razmenjuju svoje ideje.

foto: Predsedništvo Srbije

Ovaj međunarodni institut ima za cilj da gradi koalicije za promene na evropskom nivou i promoviše debatu o ulozi Evrope u svetu, pružajući panevropsku perspektivu za neke od najvećih strateških izazova i izbora s kojima su Evropljani suočeni.

ECFR ima mrežu kancelarija u sedam evropskih prestonica - Londonu, Parizu, Berlinu, Madridu, Rimu, Sofiji i Varšavi - sa više od 60 članova osoblja iz više od 25 različitih zemalja i timom pridruženih istraživača u 28 država članica EU, navedeno je na sajtu tog međunarodnog istraživačkog instituta.

foto: Predsedništvo Srbije

Na panelu zajedno sa Ramom

Predsednik Srbije Vučić i premijer Albanije Edi Rama učestvuju danas u Parizu na panelu "Zapadni Balkan i Evropska unija - nadmetanje velikih sila". Na panelu koji se održava u sklopu godišnjeg sastanka Evropskog saveta za spoljne poslove (ECFR) učestvuje i ministarka odbrane Makedonije Radimla Šekerinska.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Predsedništvo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track