NEDELJKOVIĆ O INCIDENTU U SELU NOVAK NA KIM: Ne verujem da će počinitelji biti pronađeni
Foto: Printscreen

NIKADA DO SADA NIJE NAČINJENA TOLIKA ŠTETA

NEDELJKOVIĆ O INCIDENTU U SELU NOVAK NA KIM: Ne verujem da će počinitelji biti pronađeni

Politika -

PRIZREN - Direktor zdravstvenog centra Prizren, u selu Novak, na Kosovu i Metohiji, Ljubiša Nedeljković, potvrdio je danas Tanjugu da je ta zdravstvena ustanova napadnuta najverovatnije u noći između utorka i srede, incident je prijavljen Kosovskoj policiji, ali on ne očekuje da će napadači biti pronađeni i sankcionisani.

Nedeljković kaže da je napada na tu zdravstvenu ustanovu bilo i ranije, ali da nikada kao sada nije načinjena tolika materijalna šteta.

On je rekao da je Kosovska policija obaveštena o ovom napadu, nakon čega je izašla na teren i izvršiila uviđaj.

Sada je, dodao je, na njima da utvrde detalje i privedu počinioce.

Iz, kako kaže, ranijeg iskustva, međutim, Nedeljković ne veruje da će Kosovska policija "hteti i zaista nešto da učini" povodom ovog incidenta.

"I ranije je bilo napada na ambulantu, razvaljivana su vrata, ali nikada nije bilo napada ovakvog intenziteta.Uništen je veći deo kartoteka, protokola bolesnika. Nije toliko velika finansijska šteta, koliko sada imamo problem zbog uništenih kartoteka i protokola", kazao je Nedeljković.

Sada će, kaže, morati da se otvaraju novi kartoni za pacijente, a podaci moratju da se upisuju u kompjuterski sistem u ambulanti u Mušnikovu.

Po zatečenom stanju i tragovima uriniranja, očito je da su se počiniteji duže zadržali u ambulanti.

"Ne možemo da sumnjamo ni na koga konkretno. Ali pretpostavljamo da su počinitelji iz okolnih sela oko Novaka", rekao je Nedeljković.

Dr Nedeljković je o ovom događaju dopisom obavestio i vladinu Kancelariju za Kosovo i Metohiju.

Inače, ovo nije jedini slučaj napada na zdrastveni centrar i ambulante na Kosovu i Metohiji.

U utorak je, naime, u dva dana dva puta je kamenovana Zdravstvena ambulanta u Suvom Dolu. Incidenti su se takođe dogodili noću.

"Nije prošlo ni 24 sata, opet je kamenovana naša ambulanta u multietničkom selu Suvi Do u Severnoj Mitrovici, a pre toga i pre mesec i po dana još jednom i više desetina puta", rekao je direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici, Milan Ivanović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track