Nestala odbornica Skupštine Zrenjanina
Foto: KURIR

Zrenjanin

Nestala odbornica Skupštine Zrenjanina

Politika -
Postoje indicije da je Lukrecia Ursulesk nestala, s obzirom na to da se danas nije pojavila na svom radnom mestu, ne nalazi se kod kuće i nije odgovarala na pozive koji su joj upućeni

ZRENJANIN/NOVI SAD - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Zrenjaninu pozvao je nadležne organe da istraže, kako se navodi, nestanak odbornice LSV Lukrecie Ursulesku i ponudio svu pomoć i saradnju u tome.

Prema najnovijim saznanjima LSV Zrenjanin, postoje indicije da je ona nestala, s obzirom na to da se danas nije pojavila na svom radnom mestu, ne nalazi se kod kuće i nije odgovarala na pozive koji su joj upućeni, navodi se u saopštenju LSV.

Stranka je izrazila sumnju da se ponavlja 2000. godina, kada je otet odbornik LSV Jan Svetlik i na taj način "nasilnim putem prekrajana izborna volja građana Zrenjanina".

"Najoštrije osuđujemo ovakav vid ugrožavanja ljudskih prava i pokušaje narušavanja demokratije u Zrenjaninu", navodi se u saopštenju.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Zrenjanina, zakazana za sutra, ponovo je danas odložena.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton naveo je u saopštenju da još nije dobio informaciju od stranaka koje su osvojile odbornička mesta da je dogovorena skupštinska većina. Zbog toga, kao i zbog toga što na nivou Republike Srbije, Vojvodine, ali i u većini drugih lokalnih samouprava, nije došlo do formiranja vlasti, odlučeno je da se održavanje konstitutivne sednice Skupštine grada Zrenjanina, zakazane za 6. jul, odloži, naveo je Marton.

Marton je kazao da je to urađeno da bi se svim strankama koje učestvuju u međustranačkim pregovorima, a koje su prešle cenzus, ostavilo dovoljno vremena da formiraju stabilnu skupštinsku većinu.

Skupštinska sednica najpre je bila najavljena za 27. jun, ali je njeno održavanje odloženo za 6. jul jer Marton ni tada nije bio informisan o tome da je došlo do potpisivanja koalicionog dogovora i formiranja skupštinske većine.

Pre nekoliko dana koalicioni sporazum potpisali su Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije, a zatim i Demokratska stranka, Savez vojvođanskih Mađara i LSV. Obe grupacije su najavile da će imati dovoljno odbornika da formiraju skupštinsku većinu. Skupština Zrenjanina ima 67 odbornika, ali nijedna od ovih koalicija nema potrebnih 34 odbornika, pa bi o novoj skupštinskoj većini trebalo da odluče četiri odbornika Srpske radikalne stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track