OTKRIVAMO KO JE NOVI VLASNIK REZIDENCIJE NA MENHETNU Titov stan u  NJUJORKU kupio KOMŠIJA!  Prodat za 12,1 milion dolara!
Foto: Profimedia/google maps

rezidencijalni stan SFRJ na Park aveniji

OTKRIVAMO KO JE NOVI VLASNIK REZIDENCIJE NA MENHETNU Titov stan u NJUJORKU kupio KOMŠIJA! Prodat za 12,1 milion dolara!

Politika -

Veljko Odalović kaže da novopečeni vlasnik nije svetski poznata zvezda

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović kaže da je rezidencijalni stan SFRJ na njujorškoj Park aveniji, koji je u četvrtak prodat za 12,1 milion dolara, kupio komšija iz zgrade.

- Države naslednice SFRJ u Njujorku su u četvrtak potpisale ugovor o zajedničkoj prodaji rezidencijalnog šestosobnog dupleksa. Čekamo da nam stigne ugovor, ali, kako nam je rečeno, stan je kupio komšija iz zgrade. On je dobio saglasnost i borda stanara - kaže Odalović i dodaje da je Srbija prodajom „skinula veliki teret sa glave“:

foto: Dado Đilas

- Prodajom ove nepokretnosti ostvariće se i direktna ušteda u ovogodišnjem budžetu Srbije od 108.745 dolara, za koliko će se smanjiti izdvajanja Ministarstva spoljnih poslova za tekuće održavanje, koje smo bili dužni da plaćamo, iako je stan bio prazan od 1992, kada ga je napustio poslednji stalni predstavnik SFRJ pri UN, koji je bio iz Hrvatske. Zbog nerešenih odnosa među bivšim državama SFRJ, niko ga nije koristio i sada je praktično bio ruiniran i devastiran. Kod nas nije bio čak ni ključ, jer je poslednji diplomata deponovao ključeve pri UN.

Od ove prodaje Srbiji, koja je država koordinator za prodaju tog stana, biće isplaćeno oko 3,2 miliona, koliko je otišlo na plaćanje troškova proteklih 26 godina, kao i 39,5 odsto neto prihoda, odnosno 3.487.939,21 dolar. Za šestosobni dupleks na Menhetnu, prema pisanju američkih medija, bio je zainteresovan poznati holivudski glumac Džek Nikolson, kao i prvi komšija Majk Volas, nekadašnji voditelj emisije TV CBS „60 minuta“. Stan se, podsetimo, nalazi na jednoj od najpoželjnijih njujorških adresa - Park avenija 730, u neposrednoj blizini najskupljih brendiranih radnji „Kartje“, „Versaće“ i „Ralf Loren“. U tom delu grada smeštene su i rezidencije EU i Austrije. Stan ima četiri kupatila, šest spavaćih soba, dva posebna toaleta, prostrani hodnik, ostave.

Kurir/Foto: Google maps/Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja