Najnovije vesti

ŠOKANTNO! 19 GODINA KASNIJE GENERAL VOJSKE JUGOSLAVIJE OTKRIVA: NATO za Uskrs 1999. pokušao kopnenu ofanzivu! Nalet zaustavljen posle višečasovne borbe
Foto: EPA

vladimir Lazarević, komandant Prištinskog korpusa Vojske SRJ

ŠOKANTNO! 19 GODINA KASNIJE GENERAL VOJSKE JUGOSLAVIJE OTKRIVA: NATO za Uskrs 1999. pokušao kopnenu ofanzivu! Nalet zaustavljen posle višečasovne borbe

Politika

Nikada posle toga pripadnici Alijanse nisu pokušali da ponovo krenu kopnenim putem na nas, kaže general u penziji

BEOGRAD - General u penziji Vladimir Lazarević, koji je u vreme agresije NATO na Srbiju 1999. godine bio na čelu Prištinskog korpusa Vojske SR Jugoslavije, tvrdi da su snage Alijanse 9. aprila te godine pokušale kopnenu invaziju, ali da je njihov nalet zaustavljen nakon višečasovne borbe.

foto: Youtube printscreen

Lazarević, koji je osuđen u Haškom tribunalu za ratne zločine na Kosovu po komandnoj odgovornosti i odslužio kaznu, govorio je za Politiku o periodu skoro tromesečnog bombardovanja naše zemlje i o dešavanjima na borbenoj liniji u centralnom delu Kosova i Metohije.

"Moram da kažem, jer se o tome skoro uopšte nije govorilo i malo se zna, da su pripadnici snaga NATO, osim svakodnevnih vazdušnih napada i bombardovanja teritorije Kosova i Metohije, 9. aprila 1999. godine, mislim da je to bilo na Uskrs, pokušali i kopnenu invaziju na našu zemlju", rekao je Lazarević.

foto: AP/Darko Vojinović

"Odbranili smo se i zaustavili napade nakon višečasovne borbe. Hrabro i viteški suprotstavili smo se brojčano jačem neprijatelju na pojasu od petnaestak kilometara duž srpsko-albanske granice. Odbili smo sve njihove napade i nasrtaje", rekao je general i dodao da nikada posle toga pripadnici NATO-a nisu pokušali da "ponovo krenu kopnenim putem na nas".

(Kurir.rs/Tanjug/Politika/Foto: EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

HEROJI SA KOŠARA VEČNA VAM SLAVA: 18 godina od krvave bitke

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...