ORHAN DRAGAŠ O NAORUŽAVANJU BOŠNJAKA: Izetbegović preti novim sukobima
Foto: Dado Đilas

Oprez

ORHAN DRAGAŠ O NAORUŽAVANJU BOŠNJAKA: Izetbegović preti novim sukobima

Politika -

U nedostatku bilo kakve politike Bakir Izetbegović pribegava stvaranju kriza i atmosfere rata, kaže direktor Međunarodnog instituta za bezbednost

Direktor Međunarodnog instituta za bezbednost Orhan Dragaš upozorava da informacija o tajnom naoružavanju u BiH po nalogu lidera SDA Bakira Izetbegovića predstavalja opasnost od novih sukoba. Gotovo istovremeno lider SDA u Srbiji Sulejman Ugljanin zapretio je da se Sandžak neće smiriti dok ne dobije automiju, što je za Dragaša još jedan pokazatelj njegove netrpeljivosti prema Srbiji i pokušaj razaranja zemlje čiji je državljanin.

- U nedostatku bilo kakve politike Bakir Izetbegović pribegava stvaranju kriza i atmosfere rata, time nastavljajući porodični biznis svoga oca Alije Izetbegovića. On je i javno izjavljivao da mu rat nije stran u slučaju narušavanja jedinstvene i celovite BiH - podseća Dragaš za naš list. On objašnjava da je sredstvo Izetbegovića širenje straha, a krajnji cilj može biti čak i novo krvoproliće.

- Usled pada popularnosti i gubitka uticaja, on pokušava da širenjem straha mobiliše biračko telo. U rovitoj atmosferi u BiH naoružavanje naroda predstavlja opasnost od novih sukoba i destabilizacije BiH i regiona. Strane službe i zapadne sile moraju jasno da se odrede prema informacijama o naoružavanju Bošnjaka od strane SDA i da spreče svaki pokušaj novog krvoprolića na Balkanu i novog žarišta u Evropi - naglašava Dragaš.

Tajna Izetbegovićeva akcija zabeležena je u depešama stranih obaveštajnih službi, do kojih je došla RTRS. Ovi zapisi pokazuju da namenska industrija Federacije BIH planski, po nalogu SDA, tajno radi na izradi i skladištenju teškog naoružanja i municije.

E. K./Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track