VUČIĆ: Zadovoljan sam radom Vlade, rekonstrukcija sada nije tema
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

svi pokazatelji su na strani Srbije

VUČIĆ: Zadovoljan sam radom Vlade, rekonstrukcija sada nije tema

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zadovoljan radom Vlade Srbije, ističući da su svi pokazatelji na strani Srbije.

"Smatram da je vlada radila vrlo dobro i zadovoljan sam. Nas su kritikovali samo za stopu rasta, iako sam govorio da to nije najvažnije, kao što nije najvažnije visina plate u trenutku ako vam neko kaže, imamo više plate, ali imamo 30 odsto nezaposlenosti", rekao je Vučić i ukazao da je stopa nezaposlenosti u Srbiji 12 odsto što je najniži procenat u regionu.

"Imamo najviši rast u prvom kvartalu, imamo suficit jedini u ovom regionu i šire, znači da smo uspeli da ostvarimo rezultate reformama i velikim promenama", rekao je Vučić i dodao da Srbija danas zahvaljući kineskim investitorima ne izdvaja 12 miliona evra za Železaru.

Vučić je najavio da će povećanje plata i penzija biti od novembra.

"Ja vladi čestitam, Ani (Brnabić) čestitam. Ona se borila, trudila, čestitam ministrima, oni su se trudili, borili, radili, a za one za koje Ana misli da se nisu dovoljno borili i trudili, uveren sam da će mi kao predsedniku i dalje najveće stranke u Srbiji to reći, pa ćemo o tome da dnosimo odluke, da pokušamo u Srbiji još neke stvari da rešimo od kojih su svi bežali decenijama, da rešimo ono što je ključno za društvo, ako mozemo".

U svakom slučaju sam zadovoljan i očekujem još bolje rezultate u godini koja je rped nama, istakao je predsednik.

Kada je reč o rekosntrukicji Vlade Srbije, Vučić je naveo da je uveren da će mu premijerka Ana Brnabić kao predsedniku najveće stranke reći za one za koje misli da se nisu dovoljno trudili, ali da rekonstrukcija svakako nije tema dok ne učinimo sve što se može na rešavanju pitanja koje nas je decenijama opterećivalo, pitanja Kosova i Metohije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Zoran Žestić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track