Najnovije vesti

PREMIJERKA U VAŠINGTONU: Predstavila sam naše rezultate i prioritete
Foto: Tanjug/Kabinet predsednice Vlade Srbije

100. godišnjica podizanja srpske zastave na Beloj kući

PREMIJERKA U VAŠINGTONU: Predstavila sam naše rezultate i prioritete

Politika

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastaće se danas u Vašingtonu sa direktorom Svetske banke Jong Kimom i ministrom finansija SAD Stivom Mnučinom.

Ona će takođe učestvovati na obeležavanju 100. godišnjice podizanja srpske zastave na Beloj kući.

Tim povodom u američkom Kongresu biće održana svečanost, na kojoj će se pored premijerke Brnabić obratiti i predstavnici američkog Senata, kao i predstavnici Stejt departmenta.

Prvog dana posete Vašingtonu, premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa brojnim predstavnicima američkog Kongresa i Senata o unapređenju odnosa Srbije i SAD, a posebno je bilo reči o očuvanju stabilnosti na Kosovu i Metohiji i o važnosti ostanka KFOR-a u nesmanjenom sastavu.

"Došla sam ovde da predstavim i novu Vladu i neke prioritete koje nova Vlada ima, šta je ono što je Srbija uspela da postigne u ekonomskim reformama pod vođstvom Aleksandra Vučića kao premijera prethodne vlade, šta je ono što je moj zadatak kao premijera danas - kuda da vodimo Srbiju", rekla je premijerka za RTS.

Brnabić kaže da je juče predstavila ekonomske reforme i rezultate Srbije, kao i pravac kojim se zemlja kreće.

"Pričali smo i o politici Republike Srbije, našim evropskim integracijama i evropskim aspiracijama i pričali smo i o regionalnoj stabilnosti u okviru koje je, između ostalog, jedna od tema bio i dijalog Beograda i Prišitne i koje su težnje Republike Srbije u smislu očuvanja regionalne stabilnosti", izjavila je premijerka.

Ona se u utorak sastala sa kopredsedavajućim Srpskog kokusa, kongresmenima Tedom Poom i Emanuelom Kliverom, kao i sa članicom spoljnopolitičkog komiteta američkog Senata Džin Šahin.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kabinet predsednice Vlade Srbije)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...