OGLASIO SE ŠEŠELJ! Svi su zgroženi tvitom Vjerice Radete, a lider SRS je brani i ima neverovatno objašnjenje!
Foto: Dragana Udovičić

pokušava da odbrani Radetu

OGLASIO SE ŠEŠELJ! Svi su zgroženi tvitom Vjerice Radete, a lider SRS je brani i ima neverovatno objašnjenje!

Politika -

Šef radikala ne razmišlja o sankcijama za stranačku koleginicu, LDP je za prekid rada parlamenta sve dok radikalka ne bude udaljena iz Skupštine

Poslanica SRS i potpredsednica Skupštine Srbije Vjerica Radeta je spornim tvitom o smrti predsednice udruženja Majke Srebrenice Hatidže Mehmedović napravila pravu pometnju u javnosti, ali i u parlamentu. Dok je radikali brane, većina osuđuje njen postupak i zahteva hitnu smenu!

A sve je počelo Radetinim komentarom na Tviteru povodom smrti Mehmedovićeve, koja je u Potočarima izgubila muža i dva sina.

- Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?! - napisala je Radeta, koja je potom obrisala nalog na Tviteru.

foto: Printscreen/Twitter

Javnost je to oštro osudila, ali lider SRS Vojislav Šešelj pokušava da opravda Radetu. Kaže da je ona "ugledni funkcioner SRS, i to će ostati, kao što će ostati i poslanik i potpredsednik Skupštine".

- Razgovarao sam s Radetom. Ona se nespretno izrazila. Postoji sumnja da su muž i sinovi Hatidže Mehmedović živi i otuda ona spekulacija na Tviteru. Priča se da je jedan sin dolazio iz inostranstva njoj u posetu. Inače, nema razloga da žalimo Hatidžu Mehmedović. Kad su me oslobodili u Hagu, ona je otišla kod sudije Teodora Merona i napala ga zbog te presude i tražila smenu sudskog veća. Kakve ja veze imam sa Srebrenicom? Da me Slobodan Milošević u to vreme nije uhapsio i držao u zatvoru u Gnjilanu, možda bi me i za to optužili. A kad su me u Hagu osudili, išli su kod Merona da mu zahvaljuju - kaže Šešelj.

S druge strane, poslanici DS pokrenuli su zahtev za razrešenje Radete s mesta potpredsednice Skupštine. Takođe, i LSV traži smenu, ali i pokretanje krivičnog postupka.

Reagovao je i predsednik LDP Čedomir Jovanović, koji je zatražio da se ne održavaju sednice parlamenta dok Radeta ne podnese ostavku ili ne bude smenjena sa svih funkcija.

B. B./Foto:Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track