ŽIKA GOJKOVIĆ: Pad Republike Srpske Krajine dogovorli Milošević,Tuđman i SAD
Foto: Dragana Udovičić

sve zarad opstanka na vlasti

ŽIKA GOJKOVIĆ: Pad Republike Srpske Krajine dogovorli Milošević,Tuđman i SAD

Politika -

BEOGRAD - Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozvao je danas sve političare u Srbiji da najoštrije osude hrvatsku proslavu zločina koji je proistekao iz akcije "Oluja", ali i da se narodu saopšti istina, da je, kako kažu, pad Republike Srpske Krajine dogovoren između tadašnjih predsednika Srbije, Hrvatske i SAD.

"Republika Srpska Krajina nije vojno poražena, nego je prepuštena skoro bez ispaljenog metka s naše strane. Srpska vojska nikada nije vojno poražena od Hrvata, nego se povukla sa položaja na osnovu naredbe iz Beograda", ocenio je narodni poslanik i predsednik POKS, Žika Gojković.

On smatra da je to bila izdaja, odnosno sveobuhvatni politički dogovor između Slobodana Miloševića i SAD, koji je obuhvatio Krajinu, Republiku Srpsku i Srbiju.

foto: Dragana Udovičić

"Tako je Krajina nestala, Republika Srpska je dobila autonomiju unutar BiH, a Srbiji su ukinute ekonomske sankcije i Miloševićeva vlast je produžena na još jedan mandat. Gubitnik je kao i uvek bio narod, a jedini dobitnici političari koji su se borili samo za očuvanje svoje vlasti", rekao je on.

POKS ocenjuje da je predmet ove trgovine bilo na stotine hiljada ljudskih sudbina i života, "za opstanak jednog čoveka na vlasti".

"Da je ovo istina zna svaki vojnik i oficir vojske Republike Srpske Krajine kojima je naređeno da se povuku sa položaja, kao i pripadnici Službe državne bezbednosti Srbije, koji su bili zaduženi da ovu trgovinu sprovedu u delo", tvrdi Gojković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track