NAVRŠENO 15 GODINA TUGE I BOLA OD UBISTVA SRPSKE DECE U GORAŽDEVCU Đurić ogorčen: Budućnost se ne gradi na zataškavanju istine!
Foto: Printscreen YouTube, Marina Lopičić

stravičan zločin i danas nerasvetljen

NAVRŠENO 15 GODINA TUGE I BOLA OD UBISTVA SRPSKE DECE U GORAŽDEVCU Đurić ogorčen: Budućnost se ne gradi na zataškavanju istine!

Politika -

Danas se navršava 15 godina od ubistva dece u Goraždevcu, a tim povodom Marko Đurić poručuje da da se budućnost srpsko-albanskih odnosa ne može graditi na nerasvetljenim zločinima i zataškavanju istine i da je kažnjavanje terorista i zločinaca nesumnjivi interes oba naroda.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju poručuje i da su "njihovi prekinuti mladi životi i danas, kao i tog 13. avgusta 2003. godine, upozorenje da zlo ne spava i da je trajan i održiv mir nešto za šta se svi moramo boriti".

"Za nama je petnaest godina tuge i bola zbog terorističkog napada na srpsku decu u Goraždevcu, ali i petnaest godina uzaludnog očekivanja i nade da će taj zločin biti rasvetljen, a zločinci privedeni pravdi", naveo je Đurić, saopštila je Kancelarija za KIM.

foto: Printscreen/YouTube

On ističe da su deca koja su ubijena i ranjena dok su se kupala u Bistrici simbol mučeništva i stradalništva srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u godinama po dolasku međunarodnih snaga u našu južnu pokrajinu. Prema njegovim rečima, činjenica da petnaest godina ovaj monstruozni teroristički akt nije dobio sudski epilog ostaje mrlja na obrazu međunarodnih misija čiji je osnovni zadatak bio uspostavljanje vladavine prava i zakona na poratnom Kosovu i Metohiji.

foto: Printscreen/YouTube

"Počinioci ovog zločina, kao i ubice žetelaca u Starom Grackom, porodice Stolić u Obiliću i putnika autobusa Niš ekspresa kod Podujeva moraju biti kažnjeni u ime pravde, ali i kao dokaz da je vreme ideologija mržnje i zla za nama", ističe Đurić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen/YouTube, Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track