STEFANOVIĆ SA RUKOVODSTVOM OPŠTINE MAJDANPEK O UNAPREĐENJU BEZBEDNOSTI: Ulažemo nova sredstva, planira se i nabavka opreme za vanredne situacije
Foto: Printscreen Pink

dobra saradnje opštine sa mup

STEFANOVIĆ SA RUKOVODSTVOM OPŠTINE MAJDANPEK O UNAPREĐENJU BEZBEDNOSTI: Ulažemo nova sredstva, planira se i nabavka opreme za vanredne situacije

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa rukovodstvom opštine Majdanpek o saradnji na unapređenju bezbednosti na teritoriji te opštine, koja je, ocenjuje, zadovoljavajuća, ali da može biti i bolja.

Prema njegovim rečima, razgovarano je o opremanju sektora za vanredne situacije, tačnije nabavci novih vatrogasnih vozila, koje će, kako je rekao, nabaviti Ministarstvo, a da je na opštini da obezbedi prostor za vatrogasne spasioce i njihovu opremu.

"Razgovarali smo i da se u prostorijama opštine, koje se nalaze u centru grada, smeste upravni poslovi MUP-a, čime će građani dobiti bolju uslugu, a Ministarstvo će moći da proširi svoju delatnost", rekao je Stefanović u Majdanpeku.

Ministar je pohvalio dosadašnju saradnju Ministarstva i opštine, koja je, kaže, u prethodnom periodu pomogla da se neke prostorije renoviraju.

"Zahvaljujući boljoj finansijskoj situaciji opštine, koja ima više novca u svom budžetu, kao i MUP, možemo već ove, ali i naredne godine, da računamo na nova sredstva koja ćemo uložiti u bezbednost građana", naglasio je Stefanović.

Predsednik opštine Majdanpek Dejan Vagner izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom lokalne samouprave sa policijskim stanicama Majdanpeka i Bora i najavio da će ubuduće ta saradnja biti i bolja zarad interesa svih građana.

"Lokalna samouprav će i u narednom periodu pružiti maksimum da se uslovi u kojima rade pripadnici MUP-a u Majdanpeku poprave", zaključio je Vagner.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track