STEFANOVIĆ O SRAMOTNOM OBEZBEĐENJU VUČIĆEVE POSETE: KPS stoji sa strane i posmatra, a niko ništa ne preduzima!
Foto: Marina Lopičić

nisu dozvolili vučiću da dođe do sela banje

STEFANOVIĆ O SRAMOTNOM OBEZBEĐENJU VUČIĆEVE POSETE: KPS stoji sa strane i posmatra, a niko ništa ne preduzima!

Politika -

Blokade i ugrožavanje bezbednosti tokom posete predsednika Srbije KiM organizovano je i režirano, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i naglasio da KFOR nije trebalo da dozvoli da se tako nešto desi i da je dužan da sprovodi mir i bezbednost.

"Ovo je organizovano, organizacija prištinskih vlasti i loše režiran scenario u kome KPS stoji sa strane i posmatra, a niko ništa ne preduzima", istakao je Srtefanović gostujući na TV Pink.

Takođe je ukazao da je situacija u kojoj iz KFOR-a kažu da ne mogu da reaguju ako ih KPS ne pozove "tragikomična i da pokušavaju da se izvuku iz neprijatne situacije".

"Razumem poziciju prištinskih vlasti, oni su pokazali da nisu zreli i sposobnosti i da ne kontrolišu situaciju na terenu. Ovo je bio pokušaj izvlačenja i da pokažu- evo mi možemo nesto da sprečimo makar u Drenici koja je poznata po najgorim terorističkim grupama koje su nanele veliko zlo Srbima", rekao je ministar.

On je naveo da KFOR nije trebalo da dozvoli da se tako nešto odigra i da su dužni da sprovode mir i bezbednost.

"Ljudima je ograničena sloboda kretanja, predsedniku Vučiću onemogućeno da dođe do njih i postavlja se pitanje da li misija KFOR-a ispunjava u potpunosti svoje ciljeve ili ne, ili je to samo politički motivisano pa kad treba treba, a kad ne treba, ne treba", rekao je Stefanović.

Stefanović je ukazao da se na to upozorava mesecima i da, kako je dodao- ne čudi ono što rade kosovski Albanci.

"To je očekivano, oni su dosledni u prilično bahatom i neodgovornom ponašanju i prema predstavnicima svog naroda i i prema Srbima naročito, ali zabrinjava kad god se dogodi takav neki potez, najgori mogući od strane kosovskih Albanaca, imate situaciju da se niko iz Evrope ne oglašava makar saopštenjem" upozorio je Stefanović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja