DODIK: Vučiću, molim te, nemoj dolaziti u Istočno Sarajevo pre izbora u BiH
Foto: Printscreen Kurir TV

Predsednik Srpske pisao predsedniku Srbije

DODIK: Vučiću, molim te, nemoj dolaziti u Istočno Sarajevo pre izbora u BiH

Politika -

Vučića je zamolio da odloži posetu Istočnom Sarajevu, zbog želje da predsednika Srbije "zaštiti od napada svih onih koji ne žele bolju budućnost za srpski narod"

BEOGRAD - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odloži ranije planiranu posetu Istočnom Sarajevu za posle izbora u BiH.

Dodik je, u pismu predsedniku Srbije, istovremeno istakao da ne treba odustati od jedinstva Republike Srpske i Republike Srbije.

"Srbi u Republici Srpskoj i Srbi u Republici Srbiji jedan su narod, i nemojmo dozvoliti da nas dele. Zato je jedinstvo Republike Srpske i Republike Srbije prirodno i ne smemo da odustajemo od toga", naveo je Dodik u pismu.

Vučića je zamolio da odloži posetu Istočnom Sarajevu, zbog želje da predsednika Srbije "zaštiti od napada svih onih koji ne žele bolju budućnost za srpski narod".

"Imajući u vidu aktuelnu situaciju i napade na Vas lično, koji ne dolaze samo iz redova bošnjačkog naroda, već i od strane srpskih predstavnika, stvarnih ili lažnih, a koji Vas optužuju za mešanje u izborni proces i uticaj na volju srpskog naroda u BiH, ja Vas iskreno molim da Vašu posetu Istočnom Sarajevu odložite posle predstojećih izbora", precizirao je Dodik.

Dodikovo pismo glasi: "Srbi u Republici Srpskoj i Srbi u Republici Srbiji jedan su narod, i nemojmo dozvoliti da nas dijele. Zato je i jedinstvo Republike Srpske i Republike Srbije prirodno i ne smemo da odustajemo od toga.

Imajući u vidu aktuelnu situaciju i napade na Vas lično, koji ne dolaze samo iz redova bošnjačkog naroda, već i od strane srpskih predstavnika, stvarnih ili lažnih, a koji Vas optužuju za mešanje u izborni proces i uticaj na volju srpskog naroda u Bosni i Hercegovini, ja Vas iskreno molim da Vašu posetu Istočnom Sarajevu odložite za posle predstojećih izbora.

To Vas molim sa istinskom željom i s poštenom namerom da Vas zaštitim od napada svih onih koji ne žele bolju budućnost za srpski narod.

Republika Srpska, njen narod i ja, kao njen predsednik, večito ćemo Vam biti zahvalni za bezrezervnu podršku.

Hvala za donacije kojima smo izgradili ili rekonstruisali bolnice, vrtiće, škole, domove kulture, puteve, mostove i komunalnu infrastrukturu. Zahvaljujući Vama, narod u Republici Srpskoj osjeća podršku i ljubav Srbije.

Zato i ovom prilikom, kao predsednik Republike Srpske, želim da potvrdim bratstvo sa Republikom Srbijom i svoju posvećenost bliskoj međusobnoj saradnji, a zbog bolje budućnosti za naš jedan i jedinstveni srpski narod.

Dragi prijatelju, molim Vas da se koliko u ponedeljak vidimo u Beogradu i napravimo planove za nastavak saradnje Srbije i Srpske.

Takođe Vas molim da ništa ne zamerite narodu Republike Srpske, samo zato što neki od opozicionih predstavnika govore loše o Srbiji, o Vama lično, jer mi Srbi iz Republike Srpske uvek ćemo gledati u Srbiju kao svetionik slobode i nade za celokupni srpski narod.

Takođe želim da vas obavijestim da, voljom naroda Republike Srpske, bolnica koju sutra otvaramo u Istočnom Sarajevu, nosi ime "Srbija".

Do skorog viđenja i s poštovanjem, Milorad Dodik".

Vučić je, prema ranijem planu trebalo u petak da poseti Istočno Sarajevo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track