Mi smo nova šansa Srbije!

Vlada za dve nedelje

Mi smo nova šansa Srbije!

Politika -
Dačić, Vučić, Krkobabić, Marković i Dinkić potpisali sporazum o zajedničkim ciljevima

BEOGRAD - Dogovorili se.Lideri SNS, koalicije SPS-PUPS-JS i URS potpisali su juče koalicioni sporazum o političkim ciljevima nove vlade. Ona će se, ističe se u dokumentu, zalagati za ubrzanje evropskih integracija, rešavanje problema Kosmeta i borbu protiv kriminala i korupcije.Sporazum su u sedištu SNS potpisali Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Jovan Krkobabić, Dragan Marković i Mlađan Dinkić.Mandatar Ivica Dačić naveo je da je cilj da vlada radi jedinstveno.- Nadam se da će svako od nas iskočiti iznad uskostranačkog plota i da će ova vlada biti nova šansa za Srbiju. Ovo nije sporazum o novoj vladi, već za jaku, pravednu Srbiju, koja će biti na evropskom putu i štititi nacionalne interese, zalagati se ekonomski razvijenu i državu socijalne pravde - kazao je Dačić i najavio da bi 23. jula trebalo da bude nastavljena konstitutivna sednica Skupštine i izabrana vlada.Vučić je istakao da su teška ekonomska kriza i Kosovo najveći izazovi sa kojima će se suočiti nova vlada, kao i da će SNS insistirati na borbi protiv korupcije i kriminala.- Naše političke stranke najčešće nisu bile na istoj strani. Pred nama je težak posao. Ako u tome ne uspemo, nismo za fotelje prikovani i na vlasti rođeni - rekao je Vučić i zahvalio PUPS jer je u sporazum uneo novinu da gotovo 400.000 penzionera čija je penzija manja od 15.000 dinara dobije 13. penziju.Krkobabić je rekao da je PUPS prišao formiranju vlade jer će socijalna politika koju je sprovodio u Beogradu biti primenjena u celoj Srbiji:Lider URS Mlađan Dinkić rekao je da je ulazak u vladu izazov, ali da je uveren u uspeh.- Moramo omogućiti ljudima da lakše dišu - kazao je Dinkić.

Dokument koji su potpisali članovi buduće vlade
Dokument koji su potpisali članovi buduće vlade

PUPS dobija i BIA i PoštuPUPS će u novoj vladi držati pozicije potpredsednika vlade i ministra za socijalna pitanja, a dobili su i funkcije zamenika šefa BIA i direktora JP Pošte Srbije, saznaje Kurir. Penzioneri su se za ovo izborili dan uoči potpisivanja sporazuma. Strasti su se smirile nakon što je Dačić na sastanku s Krkobabićem i Palmom rešio sva sporna pitanja, i to tek juče u šest ujutru, do kada je trajalo natezanje.

Dinkić: U vladi i Ljajić - Rasim (Ljajić) verovatno ulazi u vladu - napisao je Dinkić na Tviteru, dok je Ljajić kazao Beti da njegov eventualni ulazak u vladu podrazumeva saglasnost DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja