Najnovije vesti

VUČIĆ SA SRPSKIM ĐACIMA: Cilj je da 30.000 ili 40.000 učenika bude u dualnom obrazovanju
Foto: Tanjug Filip Kraincanic

Marljivost, znanje i odgovornost

VUČIĆ SA SRPSKIM ĐACIMA: Cilj je da 30.000 ili 40.000 učenika bude u dualnom obrazovanju

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da je oko 4.500 dece uključeno u dualni sistem obrazovanja i da cilj da taj broj bude povećan na 30.000 ili 40.000 đaka.

Vučić je nakon razgovora sa đacima, na carinskoj ispostavi - Terminal Beograd, u prisustvu predsednika Austrije Aleksandera Van der Belena, zahvalio toj zemlji i Privrednoj komori Austrije što podržavaju razvoj dualnog obrazovanja u našoj zemlji.

"Srećan sam što sam ovde sa predsednikom Austrije i zbog naše divne dece koja počinju da rade u sedam austrijskih kompanija i istoremeno uče. Mislim da je to najbolji put da steknu najviše stepen odgovornosti i marljivosti. To je divna vest za našu zemlju", rekao je Vučić.

On je roditeljima zahvalio što su imali razumevanja za decu i što ima na taj način pomažu u životu i poručio da će država i društvo pomoći u tome koliko god mogu.

"Marljivost, znanje i odgovornost će vam ostati za ceo život", naglasio je Vučić.

foto: Tanjug Filip Kraincanic

Naveo je da je pre pet godina u dualnom obrazovanju bilo 11 ili 12 puta manje dece i da je napravljen veliki pomak.

"Tek kada budemo imali 30.000 ili 40.000 dece u sistemu dualnog obrazovanja bićemo zadovoljni. Tada ću znati da je ekonomska budućnost Srbije sigurna", naveo je predsednik Srbije.

Vučić je dodao da će ta deca biti ponos i svojim roditeljima i državi Srbiji.

Predstavnici austrijskih logističko-špediterskih kompanija koje posluju u Srbiji i Saobraćajno tehnička škola u Zemunu potpisali su ugovore o dualnom obrazovanju za obrazovni profil tehničar za logistiku i šediciju.

Tako 30 učenika započinje učenje kroz rad u kompanijama Gebruder Weis s, Cargo partners, Lagermax, Sc henker, Kuhne und Nagel, Quehenberger i DM.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...