Ješić: Rukovodstvo DS da podnese ostavku

Ješić: Rukovodstvo DS da podnese ostavku

Politika -
Član Glavog odbora Demokratske stranke Goran Ješić očekuje da bude zakazana sednica Glavnog odbora na kojoj bi rukovodstvo stranke podnelo ostavku

NOVI SAD - Član Glavog odbora Demokratske stranke Goran Ješić izjavio je danas da očekuje da bude zakazana sednica Glavnog odbora na kojoj bi rukovodstvo stranke podnelo ostavku, a potom da u ranu jesen budu održane izborna i programska skupština DS."Potpuno je prirodno da se zakaže sednica Glavnog odbora na kojoj bi rukovodstvo stranke podnelo ostavu, i zakaže izborna skupština, a ja to očekujem vrlo brzo, u ranu jesen", rekao je Ješić Tanjugu.

On očekuje da se preispitaju rezultati izbora i da se zakaže izborna i programska skupština jer su to, kako je naglasio, potpuno normale stvari za stranku koja je dugo u političkim initucijama sistema i koja dugo nije imala tako otvorene rasprave u kojima bi trebalo da se donese odluka, koje će, pre svega, biti u interesu građana. Ješić je naglasio da DS pre svega treba da preispita rad pojedinih funkcionera u proteklih nekoliko godina, da se sagleda njihovo zalaganje i rezultati koje su ostvarili, a pre svega da se stranka programski profiliše.

"Ono sto ja sada vidim, ne mora da sam u pravu, jeste različita ideološka terminologija na nivou severnog dela, odnosno vojvođanskog dela DS, beogradskog i srpskog dela DS. Moramo da nađemo ideološku platformu oko koje ćemo se svi okupiti", rekao je Ješić. Prema njegovim rečima, ideološko profilisanje DS je ključno.

"Danas je normalno da pravite vladu konzervativaca i nekog ko se izjašnjava kao levičar, kao što je SPS ili SNS, ali to u budućnosti neće biti moguće, jer nije ni normalno u razvijenim demokratskim zemljama", rekao je Ješić. Funkcioner DS je naglasio da levičari prave vladu sa levičarima, a desničari sa desnicarima i da će to u budućnosti biti potpuno normalno, ali da DS zato mora iskreno da se ideološki profiliše. Ješić je naglasio da DS ima pre svega demokratski kapacit, svoje uspone i padove i da je ono što s nalazi u toj stranci najveći potencijal Srbije, koji se nekada iskoriti, a nekada ne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja