Najnovije vesti

VANREDNA SKUPŠTINA DOSTA JE BILO: Pokret promenio politiku prema EU, evo kako sada vidi Srbiju
Foto: Printscreen Twitter

Partijski članovi na okupu u Nišu

VANREDNA SKUPŠTINA DOSTA JE BILO: Pokret promenio politiku prema EU, evo kako sada vidi Srbiju

Politika

Na vanrednoj skupštini pokreta Dosta je bilo potvrđena je politika tog pokreta o Kosovu i Metohiji, i nova politika prema Evropskoj uniji, saopšteno je danas.

Vanredna skupština je održana posle novog raskola u tom pokretu, a kako je u saopštenju DJB navedeno, zamenica predsednika DJB Branka Stamenković rekla je da je DJB i posle toga uspeo da se nametne kao "opozicioni lider i kao organizacija u kojoj nema mesta za kolebljive i uplašene, već samo za odlučne i hrabre 'Spartance' ". 

"EU je u dubokoj krizi identiteta i postala je poligon za dominaciju Nemačke i kao takva nema budućnost. Srbija treba da se odredi prema novonostalnoj situaciji na međunarodnoj političkoj sceni, u svetlu podele na zapadu, sukoba SAD i Nemačke EU, sukoba dolar-evro za svetsku dominaciju", navela je Stamenković.

Kako je dodala, Srbija treba da bude deo evropskih integracija, ali ne i deo projekta EU koji je nepovratno otišao u pogrešnom pravcu.

"Evropi je potreban drugačiji projekat. Nakon izlaska Britanije iz EU u martu iduće godine, više ništa neće biti isto. Počinje borba za drugačiju Evropu u kojoj ne dominira Nemačka", istakla je Stamenković.

Ona je rekla da je Predlog zakona o Kosovu i Metohiji, koji je DJB javno predstavio u septembru, predstavlja "državnički odgovorno rešenje za normalizaciju odnosa Beograda sa južnom pokrajinom, a u skladu sa medjunarodnim pravom i Rezolucijom 1244".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen/Twitter)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...