BILO MI JE TEŠKO, ALI SAM MORAO DA SE PONAŠAM ODGOVORNO: Vučić o skandaloznom tretmanu Srbije na ceremoniji u Parizu
Foto: Reuters/Sputnik/Mikhail Metzel

peh francuske na proslavi

BILO MI JE TEŠKO, ALI SAM MORAO DA SE PONAŠAM ODGOVORNO: Vučić o skandaloznom tretmanu Srbije na ceremoniji u Parizu

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da mu je u Parizu, tokom obeležavanja 100. godišnjice od primirja u Prvom svetskom ratu, bilo teško, ali da se suzdržao, jer je na njemu da se ponaša odgovorno i ozbiljno, u interesu Srbije.

Suviše je važna Francuska da bih se igrao sa budućnošću Srbije, dodao je on.

"Tako moraju da se ponašaju odgovorni ljudi. A, onaj ko misli da je trebalo nekoga da opsujem, izudaram, nemojte da se bavite ovakvim poslom, rekao je Vučić gostujući na TV Hepi.

Vučić je istakao da je njegov posao da razmišlja kako će i da li će Vansi da obavi sve ugovora, kao će francuske kompanije da rade, da li će Mišlen da isplaćuje plate na vreme.

"Da uradim nešto što će da dovede do odliva francuskih investitora odavde - neću i moje da se ponasam odgovorno. A, kako mi je bilo i kako sam se osećao... Bilo mi je teško, ali šta da radite", rekao je Vučić.

On je naveo da je to za nas bilo obeležavanje 100 godina od velike pobede u Velikom ratu.

Podsetio je da je preneo i šta se desilo između Putina i Tačija pred njim, a da su se njih dvojica posle videli tamo gde on nije želeo da ode.

Na navode u medijima da je Moskva "lupila diplomatski šamar" Beogradu, Vučić je rekao da to ne želi da komentariše, a da je Rusija iskreni prijatelj i podržava Srbiju.

"Da nam nije bilo Putina, 2015. godine, danas bismo nosili žig na čelu naroda, da nije stavio veto na rezoluciju u UN. Nikad mu to neću zaboraviti i veliko mu hvala", poručio je Vučić.

Rusija je, naveo je, uvek bila i biće uz Srbiju, ali da ne moraju uvek da budu oduševljeni nekim našim potezima, kao ni mi njihovim.

"Rusija nam je prijatelj, ne zbog književnosti, slikara ili vajara, već zato što što imamo dobre i računamo na još bolje političke i ekonomske odnose i nikome zbog toga neću da se izvinjavam", ukazao je.

Poručio je, ipak, da mi imamo svoju zemlju i da ne treba da račnamo da će bilo ko drugi da štiti i bori se za Srbiju onoliko koliko je to naša obaveza.

On je naveo da ruski predsednik dolazi u Srbiju odmah iza 15. januara, te da veruje da će najmanje 10 sporazuma biti potpisano, na kojima se radi.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja