ALEKSANDAR VULIN O ODBIJANJU KOSOVA U INTERPOL: Istorijska pobeda Srbije i međunarodnog prava!
Foto: Filip Plavčić

REAGOVANJE

ALEKSANDAR VULIN O ODBIJANJU KOSOVA U INTERPOL: Istorijska pobeda Srbije i međunarodnog prava!

Politika -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je povodom odbijanja članstva Kosova u Interpol, da je reč o pobedi međunarodnog prava i uputio čestitke našem timu, a posebno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i ministru Nebojši Stefanoviću.

"Ovo je istorijska pobeda koja govori koliko se promenio položaj Srbije u međunarodnoj zajednici. Predsednik Vučić je od Srbije stvorio zemlju koja se poštuje i koju više čak ni velike sile ne mogu da zanemare. Ovo je pobeda međunarodnog prava. Želim posebno da čestitam predsedniku Vučiću, ministru Stefanoviću i njihovim saradnicima na borbi i uspehu", izjavio je Vulin za Kurir.

foto: MUP Srbije

Podsetimo, u prvom krugu glasanja "za" je glasalo 76, protiv 56, dok je bilo 22 uzdržanih. Ubrzo je određena pauza, a ministar Stefanović je burno reagovao i tražio objašnjenje predsedavajućeg na osnovu čega je određena.

Međutim, Kosovo ni posle drugog kruga nije uspelo da izdejstvuje članstvo u Interpolu, kada je za članstvo glasalo 68 država, protiv je bilo 51, a udržanih 16.

(Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track