STEFANOVIĆ: Na Kosovu mirno, pratimo situaciju na terenu
Foto: Marina Lopičić

oprez!

STEFANOVIĆ: Na Kosovu mirno, pratimo situaciju na terenu

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je u ovom trenutku situacija na Kosovu i Metohiji mirna i da nema razloga za veću uznemirenost našeg stanovništva nego što već jeste.

"Pratimo situaciju na terenu i gledaćemo šta se dešava da bismo blagovremeno upozoravali naše stanovništvo šta da rade", rekao je ministar gostujuću u Dnevniku RTS.

Prema njegovim rečima, složena je situacija kad god se dešava ovako nešto, pogotovu što nema prave komunikacije s prištinskim institucijama, koje ni srpske gradonačelnike ni centralne vlasti Srbije ne upoznaju sa svojim planovima.

"Imali smo tokom dana pokrete i jedinica ROSU i drugih policijskih i jedinica kosovskih zaštitnih snaga, razne jedinice koje su se pojavljivale na različitim lokacijama, pomerale se iz kasarni, stacionarale ili u južnoj Mitrovici ili u blizini, imali smo pokrete njihovih graničnih policijskih snaga koje su sada upućene na zeleni pojas, na administrativnu liniju između centralne Srbije i Kosova", kazao je Stefanović.

On je naveo i da su predstavnici Srba sa Kosova danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću preneli danas svoju zabrionutost, ali i rešenost da se bore za svoje pravo, a u tome, istakao je, imaju podršku svoje države Srbije.

"Ali, moraće, i svesni su, da ulaze u tešku borbu. Imaće bezbednosne izazove, svakako ne bez rizika", zaključio je ministar unutrašnjih poslova.

Kurir.rs/tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track