Najnovije vesti

JUBILEJ: DSS obeležio stogodišnjicu prisajedinjenja Vojvodine Srbiji
Foto: Privatna Arhiva

JUBILEJ: DSS obeležio stogodišnjicu prisajedinjenja Vojvodine Srbiji

Politika

Predsednik DSS Miloš Jovanović rekao je da je danas "smutno vreme za srpski narod, ali da moramo da budemo na visini dela svojih predaka"

SUBOTICA - Demokratska stranka Srbije održala je večeras u Subotici tribinu povodom stogodisnjice prisajedinjenja Bačke, Baranje, Banata i Srema Srbiji, uz poruku da je Vojvodina Srbija.

Predsednik DSS Miloš Jovanović rekao je da je danas "smutno vreme za srpski narod, ali da moramo da budemo na visini dela svojih predaka".

"Da je neko zaspao pre 100 godina i danas se probudio bio bi zapanjen činjenicom da Srbi žive u nekoliko država. Video bi antisrpsku Crnu Goru sa režimom Mila Đukanovica, bio bi u čudu da vidi Kosovo koje je proglasilo secesiju, ne bi verovao da je Drina granica", istakao je Jovanović.

foto: Privatna Arhiva

On je dodao, da ipak, ne sme da se klone, već da je obaveza da se današnja generacija za Srbiju izbori polako i mudro.

"Kosovo je Srbija, Republika Srpska je Srbija, iako to samo formalno danas nije. U srpskoj Crnoj Gori i dalje imamo potomke Serdara Janka Vukotića a kad padne Milov režim, posle tri dana će biti kao da ga nikada nije bilo", naveo je lider DSS.

Član Političkog saveta DSS Slobodan Vladušić istakao je da prisajedinjenja Vojvodine ne bi bilo da tadašnje generacije nisu na ovim prostorima prenosili s kolena na koleno da su Srbi i Srpkinje.

Časlav Koprivica, takođe član Političkog saveta DSS zapitao je da li smo "kompromisima sa ubicama iz redova OVK dostojni da se zovemo imenima onih koji su ovekovečili srpsko ime".

foto: Privatna Arhiva

Predsednik Udruženja Srpska vertikala Željko Čurović rekao je da je cilj te organizacije da politički pomogne DSS-u i dodao da se nada da će sadašnja generacija ljudi u Srbiji napraviti iskorak kao što je učinila generacija 1918. godine.

"Svi su tada bili isti, i Kralj i čobanin i sveštenik i student. Svi zajedno jer je cilj bio oslobođenje zemlje", zaključio je Čurović.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...