Najnovije vesti

SRBI SA KOSOVA SATIMA BILI KOD VUČIĆA: Predsednik pozvao na mirne proteste! Upoznali smo ga sa strahom s kojim se suočavamo
Foto: Beta/Miloš Miškov

U predsedništvu i premijerka Srbije!

SRBI SA KOSOVA SATIMA BILI KOD VUČIĆA: Predsednik pozvao na mirne proteste! Upoznali smo ga sa strahom s kojim se suočavamo

Politika

Razgovor predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije trajao je više od dva sata, u Predsedništvu Srbije.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da je predsednik Aleksandar Vučić zatražio na današnjem sastanku od predstavnika Srba sa KiM isključivo mirne, demoktratske i nenasilne proteste, bez obzira na dalje poteze Prištine.

"Upoznali smo predsednika Vučić sa strahom i zabrinutošću sa kojom se suočava srski narod na KiM. Takođe smo predsednika upoznali da smo pre dva dana podneli ostavke na mesto graodnačelnika i čuli smo od predsednika da traži od nas mirne, nenasilne i demokratske proteste, bez obzira na sve što Priština bude preduzimala protiv srpskog naroda na KiM", rekao je Rakić novinarima posle sastanka u Predsedništvu Srbije.

On je istakao da takse koje je Priština uvela nisu uperene protiv Srbije, kao što, kaže, neki pokušavaju da predstave i zavaraju javnost, već su uperene direktno protiv opstanka srpskog naroda na KiM.

"Mi takođe pozivamo građane da nastave sa mirnm, demokratim i nenasilnim prostestima", poručio je Rakić.

Na sastanku sa Vučićem je bila grupa od oko 30-ak predstavnika institucija i opština.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...