SVEČANOST U NIKOZIJI: Predsednik Vučić pred predsedničkom palatom dočekan uz najviše državne počasti
Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Šef srpske države u poseti Kipru

SVEČANOST U NIKOZIJI: Predsednik Vučić pred predsedničkom palatom dočekan uz najviše državne počasti

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Nikoziji, gde će biti održana i druga zajednička sednica vlada Srbije i Kipra.

foto: Tanjug/CNA

Nakon svečanog dočeka, koji je upriličen u čast predsednika Srbije, i polaganja venca na spomenik Makariosu III, Vučić će se sastati sa predsednikom Kipra Nikosom Anastasijadisom.

foto: Tanjug/Zoran Mirković

Posle zajedničke sednice dve vlade, članovi delegacija Srbije i Kipra potpisaće niz bilateralnih sporazuma u prisustvu predsednika dve države.

foto: Tanjug/Zoran Mirković

Planom programa posete Nikoziji predviđen je i susret predsednika Vučića sa arhiepiskopom Nove Justinijane i sveg Kipra Hrizostomosom II.

foto: Tanjug/Zoran Mirković

U delegaciji Srbije, koju predvodi predsednik, su i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović. U delegaciji su i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova i predsednik Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije Veljko Odalović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Zoran Mirković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track