NOVI DŽUMBUS U SKUPŠTINI I TO U SLIKAMA: Boško unosio kamenje, a Ševarlić sad sliku sa sve ramom! A onda je Maja ustala sa mesta predsedavajućeg! Evo šta je bilo posle (FOTO-PRIČA)
Foto: Printscreen RTS 2

boje i od alana forda

NOVI DŽUMBUS U SKUPŠTINI I TO U SLIKAMA: Boško unosio kamenje, a Ševarlić sad sliku sa sve ramom! A onda je Maja ustala sa mesta predsedavajućeg! Evo šta je bilo posle (FOTO-PRIČA)

Politika -

BEOGRAD - Poslanik Miladin Ševarlić uneo je jutros umetničku sliku u salu Skupštine Srbije gde se održava sednica.

1 / 10 Foto: Skupština Srbije

Zbog toga je lično predsednica parlamenta Maja Gojković reagovala i došla do poslanika, koji je potom napustio salu, a zatim je kritkovala obezbeđenje zbog neadekvatne reakcije.

foto: Pritnscreen/RTS 2

Prethodno je Gojkovićeva odredila pauzu od dva minuta zbog polemike poslanika SDPS Rasima Ljajića Vladimira Marinkovića i Milorada Mijatovića a poslanikom Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića Jahje Fehratovića. Posle pauze, Gojkovićeva je primetila da Ševarlić drži umetnički sliku.

foto: Pritnscreen/RTS 2

"Molim obezbeđenje da radi svoj posao, ne znam šta nismo unosili u parlament, i kamenje i slike… Lepa je slika, dajte da je izložimo u holu Skupštine, nemojte ovde. Ne znam kako ste ušli u salu sa tako velikom slikom? Znam da je 'Plava grobnica', ali nemojte da pravimo od parlamenta sada i galeriju. Molim vas", rekla je Maja Gojković.

foto: Pritnscreen/RTS 2

“Ne mogu više ljudi, ne znam šta da radim… dajte to službi da izložimo u holu parlamenta. Ne vidim poslanika od vas", dodala je predsednica Skupštine.

Skupština: Nastavak rasprave o Predlogu budžeta za 2019.

Budžetom su predviđeni ukupni prihodi od 1.246,2 milijarde dinara i rashodi u visini od 1.269,1 milijarde dinara, što daje predviđeni deficit od 22,9 milijardi dinara, odnosno 0,4 odsto BDP. Ministar Mali rekao je da će budžet, ali i set poreskih zakona doprineti podizanju životnog standarda, privrednom rastu i intenzivnijem napretku Srbije.

Opozicija je kritikovala Predlog budžeta za 2019.godinu, ali i to što poslanici neće imati dovoljno vremena da o njemu govore, jer je pored budžeta na dnevnom redu još oko 60 zakonskih propisa.

Tokom jučerašnje rasprave, Mali je objasnio, govoreći o izgradnji Nacionalnog stadiona, da je reč o širem konceptu pod nazivom "Siti", a koji će, prema njegovim rečima, doprineti rastu BDP i razvoju građevinske industrije kao što je to bilo sa projektom "Beograd na vodi". On je rekao i da je javni dug danas pod kontrolom, za razliku od perioda kada se, kako je rekao, vodila neodgovorna politika koja je ugrozila finansijsku stabilnost i budućnost građana Srbije. Naveo je da će javni dug do kraja godine iznositi 24,2 milijarde evra.

Ona je pozvala pripadnike obezbeđenje da uzmu sliku od Ševarlića, a potom došla do poslanika, posle čega je on napustio salu. Gojkovićeva je pozvala pripadnike MUP koji treba da vode računa o redu, da rade svoj posao ili da napuste parlament.

foto: Pritnscreen/RTS 2

Rekla je da nema smisla da predsednik parlamenta pravi red u sali, a da pripadnici MUP, kada im ona kaže da oduzmu sliku, samo stoje pored poslanika i ne reaguju.

foto: Pritnscreen/RTS 2

"To su sve propusti vaše službe. Ovde se unosilo kamenje, prešli smo preko toga... i sad slika tako velikih gabarita da ne mogu da vidim poslanika. Šta je sledeće? Onda kažem oduzmite sliku, a njih dvojica stoje pored poslanika. I treba predsednik parlamenta da se blamira ovde? Ja to još nisam videla", rekla je Maja Gojković.

foto: Pritnscreen/RTS 2

Pozvala je pripadnike obezbeđenja da pogledaju snimke iz francuskog parlamenta kada su poslanici krenuli ka predsedavajućem.

"Služba obezbeđenja je samo mirno stala ispred, a nije ih zvao predsednik parlamenta. Ovo je greška obezbeđenja, ne predsednika parlamenta", rekla je Gojkovićeva.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Skupština Srbije printscreen/RTS2 printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track