SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU Predsednik Vučić sa Hanom 2 sata o situaciji na KiM: Potezi Prištine vode ka punoj destabilizaciji regiona
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Susret u Predsedništvu Srbije

SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU Predsednik Vučić sa Hanom 2 sata o situaciji na KiM: Potezi Prištine vode ka punoj destabilizaciji regiona

Politika -

BEOGRAD - U Beogradu je nešto posle 13 časova završen sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i evropskog komesara Johanesa Hana.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić i Han razgovarali su oko 2 sata, a procenjuje se da je glavna tema razgovora bila odluka Prištine o taksama na robu iz Srbije, čime je prekršila i SPP i CEFTA sporazum, kao i odbijanje Prištine da uvaži zahtev Brisela da tu meru povuče. Predsednik Vučić je ispratio Hana iz zdanja na Andrićevom vencu, nekoliko minuta su još popričali i prijateljski se pozdravili.

Vučić je zahvalio Hanu na razumevanju situacije i na želji da problem reši, kao i na njegovoj pomoći Srbiji na evropskom putu, naglasivši da je za dalji napredak regiona ključno očuvanje mira i stabilnosti, kao i dalje evropske integracije. On je istakao da je Srbija spremna da nastavi dijalog s Prištinom, nakon što Priština povuče neodgovorne poteze", navedeno je u saopštenju. Predsednik Srbije je ponovio da Srbija neće uzvraćati bilo kakvim kontramerama, jer želi da ostane pouzdan partner kako u regionu, tako i u Evropi i svetu.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Hanov susret s predsednikom Vučićem nije zvanično najavljen. Komesar će, prema ranijoj najavi, popodne posetiti Prištinu, koja odbija da uvaži poziv Brisela da ukine takse na robu iz Srbije, čime krši i SSP i CEFTA sporazum.

On je u međuvremenu rešio da prvo dođe u Beograd.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track