Najnovije vesti

PREDSEDNIK RAZGOVARAO SA SKATOM: Vučić pozvao SAD da iskoriste svoj politički uticaj i upozore Prištinu da ugrožava mir i stabilnost
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

SAD SPREMNA DA POMOGNE

PREDSEDNIK RAZGOVARAO SA SKATOM: Vučić pozvao SAD da iskoriste svoj politički uticaj i upozore Prištinu da ugrožava mir i stabilnost

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država, Kajla Skata, sa kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, zamolivši da SAD iskoriste svoj politički uticaj i upozore Prištinu da svojim potezima ugrožava mir i stabilnost u regionu.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Istrajavanje Prištine na taksama na robu iz Centralne Srbije i, još više, na formiranju vojske tzv. Kosova izaziva veliku zabrinutost Srbije za budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", rekao je predsednik Vučić, saopštila je Pres služa Predsednika.

Ambasador Skat je naglasio da se taksama krše odredbe CEFTA i ugrožava budućnost regiona. On je podsetio da je američki državni sekretar Pompeo pozvao vlasti u Prištini da ukinu takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ambasador Skat je ponovio da SAD podržavaju napore Beograda da normalizuje odnose sa Prištinom i da su spremne da pomognu u postizanju održivog rešenja, koje bi omogućilo stabilnost, zahvalivši ujedno na uzdržanom reagovanju Srbije na poslednje događaje.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Vučić je podsetio na odredbe Briselskog sporazuma i Rezolucije 1244, kao i na odredbe CEFTA, naglasivši da Srbija nije prekršila nijednu od njih.

"Srbija ubrzano ekonomski napreduje i zato je iskreno za mir i stabilnost", rekao je predsednik Vučić i dodao da je potrebno da Priština ukine takse, kako bi se, uz posredstvo Evropske unije, nastavio Briselski dijalog i traženje kompromisnog rešenja za pitanje Kosova i Metohije.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...