Najnovije vesti

VULIN O IZJAVI HARADINAJA: Zaustavite zlo velike Albanije!
Foto: Stefan Jokić

ministar odbrane srbije

VULIN O IZJAVI HARADINAJA: Zaustavite zlo velike Albanije!

Politika

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, komentarišući poruku kosovskog premijera o "brisanju" granice između Kosova i Albanije, kaže da zemlje koje su priznale Kosovo sada mogu da ćute na "stravanje velike Albanije", ali primećuje da sutra neće moći da optuže nikog osim sebe za zlo koje će taj projetak izazvati.

On u saopštenju dostavljenom medijima podseća da su granice Albanije prema Kosovu i Metohiju poslednji put otvorene 1998. što je, kaže, bila posledica pobune i masovne pljačke oružja koje je, primećuje, ne slučajno završilo u rukama OVK.

"Sada se ukida granična kontrola u trenutku kada se formira paravojska na Kosovu", kaže Vulin na Haradinajevu poruku da nestaju granice između Kosova i Albanije.

"Zemlje koje su priznale Kosovo danas mogu da ćute na stvaranje velike Albanije ali neće moći sutra da optuže nikog osim sebe same za zlo koje će velika Albanija izazvati. Kao što droga iz Albanije ne ubija samo decu na Balkanu već u čitavoj Evropi tako će i velika Albanija izazvati sukobe sa svima koji su na njenom putu a ne samo sa Srbima. Ili je zaustavite ili preuzmite odgovornost za zlo koje će doneti", poručio je ministar Vulin.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Stefan Jokić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...