Najnovije vesti

NOVA ALBANSKA PROVOKACIJA Član tima za pregovore sa Beogradom traži formiranje suda za zločine Srba
Foto: Printscreen Youtube

kosovski problem

NOVA ALBANSKA PROVOKACIJA Član tima za pregovore sa Beogradom traži formiranje suda za zločine Srba

Politika

Dardan Gaši, član prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom, izjavio je da će taj tim tražiti formiranje suda za zločine koje su, kako kaže, na Kosovu tokom poslednjeg rata rata počinili Srbi.

 

Gaši je u intervjuu za KTV govorio o prvom nedavnom sastanku članova tog tima sa zvaničnicima Brisela i dodao da su tom prilikom pokrenute teme ratnog zločina i pitanje nestalih.

On tvrdi da Srbija ima informacije o tome ko je činio zločine, a tim za tijalog će se, kazao je, sada "dublje" pozabaviti tom temom.

"Odlučni smo da tražimo pravdu za ratne zločine", rekao je on i dodao da će tim "nastojati da formira međunarodni sud koji će se baviti tim zločinima".

 

Gaši, koji je i ministar za dijasporu, tvrdi da je ta predložena tema o ratnim zločinima predstavljena u Briselu nedavno i da je primljena, kako kaže, sa razumevanjem.

"Teme ratnih zločina i nestalih osoba su ključne za nas", rekao je on.

Ponovio je, međutim, da tim za dijalog, koji je krajem prošle godine potvrdio kosovski parlament na predlog vlade, nije dobio dokumentaciju od Hašima Tačija o toku dosadašnjeg dijaloga.

"Mi zaista nemamo potrebnu dokumentaciju", rekao je Gaši i dodao da Tači nije na Kosovu i da ni vlada ne zna gde je predsednik privremenih kosovskih institucija. Gaši, kaže, da tim, koji predvode Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti, nije bio u sukobu sa Tačijem, ali da im on ipak nije dostavio dokumentaciju.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen Youtube)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...