JOŠ JEDAN PROTEST ĐILASOVE KOALICIJE: Šetnja ulicama Beograda! (FOTO)
Foto: Nemanja Nikolić

JOŠ JEDAN PROTEST ĐILASOVE KOALICIJE: Šetnja ulicama Beograda! (FOTO)

Politika -

Protestni skup opozicije okupljene oko Dragana Đilasa bio je večeras u Beogradu posvećen godišnjici smrti Olivera Ivanovića.

Na skupu se, kao i tokom dosadašnjih okupljanja, subotom, obratio glumac Branislav Trifunović, a pre toga su emitovani, preko razglasa, snimci izjava i govora Olivera Ivanovića o situaciji i atmosferi na Kosovu i Metohiji.

Protestu su prisustvovali članovi porodice, ali ne i Milena Ivanović, udovica ubijenog lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda", jer, kako je ranije rekla, ne želi da se smrt njenog supruga "politizuje".

Glumac Branislav Trifunović je rekao da je reč o "memorijalnoj šetnji za Olivera Ivanovića", za kojeg se "godinu dana ne zna ko ga je likvidirao".

"Šetaćemo tražeći odgovor na pitanje ko je izgovorio 'smaknite ga', ko je naredio političko ubistvo Olivera Ivanovića", rekao je Trifunović.

Ivanović je, kaže, bio čovek koji je mislio svojom glavom, "koji se borio za mir i suživot Srba i Albanaca na KiM".

On je pozvao okupljene da "ostave pištaljke i spuste transparente, a da na prilazu trgu Slavija upale sveće i svetlo na telefonima, kako bi, rekao je, pokazali da ih je ipak više".

Učesnici protesta su potom šetali trasom od Platoa, preko Terazija, do Slavije, pa Bulevarom oslobođenja do Hrama Svetog Save.

1 / 6 Foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja