AMERIČKI AMBASADOR BESNEO NA HARADINAJA, TAČIJA I VESELJIJA! Usred sastanka im rekao IMATE 2 IZBORA, zalupio vrata i otišao! Evo šta se sve dešavalo iza zatvorenih vrata
Foto: Profimedia, EP, AP

izašli ko pokisli

AMERIČKI AMBASADOR BESNEO NA HARADINAJA, TAČIJA I VESELJIJA! Usred sastanka im rekao IMATE 2 IZBORA, zalupio vrata i otišao! Evo šta se sve dešavalo iza zatvorenih vrata

Politika -

Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet rano jutros napustio je sastanak sa liderima privremenih prištinskih institucija.

Kako prenosi RTK, američki ambasador je bukvalno zalupio vrata izrevoltiran odbijanjem Ramuša Haradinaja da povuče takse, a samim tim stvori uslove za nastavak dijaloga.

foto: Reuters

Izvori RTK-a kažu da je ambasador Kosnet demonstativno napustio razgovor posle nemogućnosti da se isti nastavi, što je i jedan od razloga zbog kog su prištinski lideri danas ostali duže na sastanku, te pokušali da zadrže Kosneta.

Na ovom sastanku sa predsednikom tzv. Kosova Hašimom Tačijem, predsednikom Skupštine Kadri Veselijem i premijerom Ramušom Haradinajem, ambasador Kosnet je jasno stavio do znanja da postoje samo dva načina da se pregovori nastave.

foto: EPA

Jedan je da suspenzija taksi na srpsku robu, a. drugo je trenutno uvođenje američkih sankcija tzv. Kosovu, što podrazumeva ozbiljnu štetu na odnose između Vašingtona i Prištine.

Da podsetimo, prištinska vlada je 21. novembra odredila 100 odsto poreza na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Od tada, tzv. Kosovo se suočava sa pritiskom SAD i EU da suspenduje takse i iskoristi priliku za postizanje sveobuhvatnog sporazuma između Beograda i Prištine za punu normalizaciju odnosa između dve zemlje.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja