SKANDALOZNO! VOĐA PROTESTA U KRUŠEVCU PRETI KALAŠNJIKOVIM: Idemo u ustanak da počistimo šljam?!
Foto: Printscreen Facebook

Preko svake mere

SKANDALOZNO! VOĐA PROTESTA U KRUŠEVCU PRETI KALAŠNJIKOVIM: Idemo u ustanak da počistimo šljam?!

Politika -

Dejan Plavšić, jedan od predvodnika demonstracija u Kruševcu, otvoreno poziva na nasilje

Jedan od vođa protesta opozicije u Kruševcu otvoreno je, naoružan do zuba, zapretio nasiljem! Naime, Dejan Plavšić, koji u tom gradu učestvuje u protestima kao član Republikanske stranke, postavio je na Fejsbuk fotografiju na kojoj drži "kalašnjikov" i poručuje da bi uskoro mogao da počne ustanak, jer se, kako kaže, napatilo šljama.

Nakon što je Plavšić na Fejsbuku objavio fotografiju na kojoj u vojničkoj uniformi drži pušku, jedan od korisnika je upitao da li je to počeo "četvrti srpski ustanak".

foto: Printscreen

Pretio političarima

- Rođače sa sela, kad ti možeš sa šarcem, a šta fali meni puška, pa sanjam da ima indicije da počne, previše šljama se napatilo - odgovorio je Plavšić, čiji je profil na Fejsbuku prepun fotografija i snimaka s protesta.

Naš izvor otkriva da je u Kruševcu poznato da Plavšić poseduje oružje, kao i da je ranije znao da preti političarima.

- Zna se da je ranije pretio političarima. Zbog toga mu je oduzeto naoružanje i osuđen je uslovnom kaznom - kaže izvor Kurira.

Protesti prelaze u nasilje

Bivši šef beogradske policije Marko Nicović kaže da takva "biografija" učesnika protesta ukazuje na opasnost da demonstracije postanu nasilne.

- Jedna varnica može da izazove eksploziju ili izazove niz lančanih reakcija. Takvog čoveka, koji je sklon problematičnom ponašanju, a sad promoviše pobune, nadležni bi morali da drže na oku - upozorava Nicović.

Inače, Plavšić je jedan od dvojice kruševačkih lidera Republikanske stranke koju predvodi Nikola Sandulović, koji je ranije pretio državnom vrhu Srbije i vređao ga. Sandulović je u žiži interesovanja bio i nedavno, kada se pohvalio sastankom s Vilijamom Vokerom, nekadašnjim šefom misije OEBS, koji se zalagao za bombardovanje Srbije i konstruisanje "slučaja Račak".

Irena Vujović Koliko još bahatosti Beograđani treba da trpe

Predsednica opštine Savski venac i članica Predsedništva SNS Irena Vujović apelovala je, povodom napada na stranačke prostorije SNS na Savskom vencu, na državne organe da stanu tome na put.

foto: Arhiva

- Divljaštvo Đilasovog, Jeremićevog, Obradovićevog i Trifunovićevog saveza se nastavlja - navela je Vujovićeva. Dodala je da su upropašćene i stranačke prostorije SNS na Zvezdari i Voždovcu: - Tokom subotnje šetnje Đilasovi, Jeremićevi, Obradovićevi i Trifunovićevi sledbenici naružili su Beograd i napali radnike "Gradske čistoće" koji su bili na svom radnom zadatku. Pitam se koliko još bahatosti i nasilja treba Beograđani da trpe.

(Kurir.rs/Danijela Jovanović/Foto: Facebook Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track