SRAMOTA! STJEPAN MESIĆ  PREKO OPOZICIONARA UDARA GRANICE SRBIJI: Srbi, priznajte Kosovo!
Foto: PrintskrinYT

nova Provokacija iz zagreba

SRAMOTA! STJEPAN MESIĆ PREKO OPOZICIONARA UDARA GRANICE SRBIJI: Srbi, priznajte Kosovo!

Politika -

Političar iz Hrvatske poručio Srbiji da prizna kosovsku nezavisnost i da zatim pregovara o granicama

Nakon što su Zagrepčani učestvovali u subotnjem beogradskom protestu koalicije Dragana Đilasa, stigla je nova provokacija iz Hrvatske.

Naime, bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić, koji je u stalnom kontaktu sa opozicionim političarima iz Srbije i koji je pokazivao albanskog orla u znak podrške Albancima, pozvao je Srbiju da prizna nezavisnost Kosova i da zatim sedne za pregovarački sto za kojim bi se razmatrala promena granice.

- Polazim od činjenice da je arhitektura evropskih zemalja, uključujući i Kosovo, završena. Dakle, kada jednog dana Beograd i Priština uspostave normalne odnose, onda se može govoriti o pitanju holograma na bilo kom delu granice. Znate, u krajnjoj liniji nijedna granica nije "Sveto pismo" da ne može nekad da se promeni, najpre morate da znate državu o kojoj pričate - izjavio je Mesić, koji daje instrukcije srpskim opozicionim liderima, prenosi Kosovapress.

foto: BETA/HINA/Tomislav PAVLEK

Ovaj portal podseća da je Mesić deset godina bio predsednik Hrvatske i da sada smatra da Beograd ne treba da se pretvara da ne razume istorijske činjenice. Mesić napominje da Priština i Beograd treba da uspostave bliske odnose.

- Beograd ne razume istorijske činjenice, Kosovo je u krajnjoj liniji država i trebalo bi da što pre uspostavi bliske odnose. Beograd mora da omogući otvaranje granica kako bi ljudi mogli da komuniciraju. Kapital ima pravo na promet i usluge - poručio je Mesić.

foto: PrintScreen

(Kurir.rs/ Foto: Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja