Najnovije vesti

VUČIĆ SA MINISTROM SPOLJNIH POSLOVA GRENADE: Hvala na podršci suverenitetu Srbije
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

susret

VUČIĆ SA MINISTROM SPOLJNIH POSLOVA GRENADE: Hvala na podršci suverenitetu Srbije

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova i rada Grenade Piterom Čarlsom Dejvidom, zahvalio na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

 

Vučić je rekao da je odluka Grenade da povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i time dâ prednost nalaženju kompromisnog rešenja kroz dijalog, dokaz principijelnosti u poštovanju međunarodnog prava.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 

On je istakao da je posebno važno što Grenada svoju podršku pokazuje i u okviru međunarodnih organizacija.

 

Grenada je u novembru prošle godine, kao deveta u nizu, povukla priznanje jednostrane proglašene nezavisnosti Kosova.

 

Ministar Dejvid je rekao da Srbija uvek može da računa na podršku Grenade, dodavši da mu je zadovoljstvo što je mogao ponovo, posle skoro četrdeset godina, da poseti Beograd i vidi impresivan napredak.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 

Predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što su posetom ministra Dejvida otvorena vrata za saradnju Srbije i Grenade, uprkos njihovoj geografskoj udaljenosti, kao i nadu da će intenziviranje političkog dijaloga dovesti i do uspostavljanja ekonomske i drugih vidova saradnje.

 

U razgovoru je konstatovano da mogućnosti za saradnju postoje u poljoprivredi, oblasti informacionih tehnologija i telekomunikacija, kao i u obrazovanju i sportu.

 

S tim u vezi je predloženo da se razmotre načini za školovanje studenata iz Grenade u Srbiji, kao i za pomoć srpskih stručnjaka grenadskim kolegama u razvoju tih oblasti.

 

Sagovornici su se saglasili da će usvajanje ugovornog okvira o saradnji olakšati stvaranje veza između Srbije i Grenade, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...